Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Mi-Light FUT045 RGB+CCT LED vevőegység, 15A, 12-24V DC

Mi-Light
3.840 Ft (3.024 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db
A csomag csak a LED szalag vezérlőt tartalmazza, a termékkel kompatibilis távirányítót külön meg kell vásárolni! A vezérlővel használható távirányítókat a kiegészítő termékek között találhatod meg!
A távirányító és a vezérlő összetanításáról a termékleírásnál olvashatsz.
Gyártó cikkszám: CONT-MIL-FUT045
Cikkszám: CONT-MIL-FUT045
Elérhetőség: Rendelhető
Szállítási díj: 990 Ft
Szerezhető hűségpontok: 39

Megtervezzük otthonod, irodád, üzlethelyiséged világítását!
Kattints és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tervezzük meg!

3.840 Ft (3.024 Ft + ÁFA)
Mennyiség:db

Leírás

Általános leírás

Mi-Light vezérlők sajátossága, hogy a vezérlő és távirányító külön is megvásárolható. A távirányítók elérhetőek kézbe vehető formában, illetve akár falra szerelhető kivitelben is. Természetesen, ha telefonról szeretnénk a LED szalagok vezérelni, egy Wifi-Box segítségével ez is könnyedén megvalósítható. Ha szeretnél többet megtudni ezekről a vezérlőkről, távirányítókról! Amennyiben bármilyen egyéb kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

Mi is a távirányító és mit kell tudni róla?

A távirányító a vezérlővel kommunikál, ezzel kapcsolhatjuk ki és be a LED szalagot, valamint fényerőszabályozhatjuk (dimmelhetjük) vagy különböző színeket állíthatunk be. A távirányító lehet egy vagy több zónás, ezt az igényeknek megfelelően kell kiválasztani.

Mit érdemes tudni a vezérlőről?

A vezérlő az az egység, amely a távirányító jelét fogadva szabályozza a LED szalagot. A vezérlőegységet a tápegység és a LED szalag közé kell bekötni. Minden vezérlő rendelkezik egy maximális teljesítménnyel, amelyet a hosszútávú problémamentes működés érdekében nem szabad átlépni!

A vezérlő és a távirányító rádiófrekvencián kommunikál egymással, így a vezérlőegység akár bútorba, szerelődobozba vagy az álmennyezet felett is elrejthető.

Mielőtt kiválasztjuk a vezérlőt, ki kell számolni a vezérlőre kötött LED szalag maximális teljesítményét. Ehhez a LED szalag csomagolásán lévő teljesítményt (Watt) kell először megvizsgálni, ez az érték azt jelöli, hogy mekkora a LED szalag fogyasztása 1 méteren. A másik adat amire szükség van a számoláshoz, az a vezérlőre kötött LED szalag teljes hossza. Ezután a LED szalag teljesítményét (a wattot) meg kell szorozni a LED szalag teljes hosszával méterben. Például, ha van 10 méter LED szalagod, amelynek a méterenkénti teljesítménye 12 Watt, akkor a vezérlőre kötött LED szalag teljes teljesítménye az 120 W (10 méter X 12 W).

A másik fontos dolog, amit figyelembe kell venni, az a LED szalag működési feszültsége, ami a leggyakoribb esetekben 12V vagy 24V. Ezen vezérlők mindegyike képes kezelni a 12V-t és a 24V-t egyaránt! Ha a LED szalag 12V-os, akkor a termékparamétereknél a 12V-os maximális teljesítményt vegye figyelembe, ha pedig 24V-os, akkor pedig a 24V-os maximális teljesítményt kell figyelni.

Az előző példát folytatva, ha a szalag 12V-os és a teljesítmény 120 W, akkor a vezérlő maximális 12V teljesítménye kell, hogy minimum 120 W legyen.

Mit tehetsz, ha a vezérlő maximális teljesítménye kisebb, mint a LED szalagod összteljesítménye?

Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy ne jelerősítővel próbáld megoldani a problémát! Sokkal biztosabb megoldás, ha inkább több vezérlőt használsz, mert a jelerősítők esetében előfordulhat, hogy több zóna esetén a vezérlő az erősítő miatt eltérő színeket kever ki. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy akkor két távirányítóra van szükség? Hogy oldom meg, hogy a két vezérlő után LED szalag ugyanolyan színű és fényerejű legyen? A válasz egyszerű. Egy távirányítóra több vezérlő is feltanítható, melyeknek a vezérlése egyszerre fog történni, így nem lesz eltérés a LED szalagok között, illetve nincs szükség több távirányítóra sem.

Mit takar a fentebb említett Zóna kifejezés?

A Zóna szó ebben az esetben azt jelenti, hogy egy távirányítóval több külön LED szalagot is vezérelhetünk, amelyeknek a vezérlése történhet külön-külön, illetve egyszerre. Tegyük fel, ha a nappalinkban van egy stukkó világítás a mennyezet alatt körbe, valamint a TV hátuljára is teszünk LED szalagot. Nem biztos, hogy két ugyanolyan típusú szalagot szeretnénk a két helyre, illetve nem biztos, hogy egyszerre szeretnénk vezérelni a két szalagot. Így megoldható az, hogy a stukkónál lévő vezérlőt a távirányítón a Zóna választó gombok közül az 1-es számú gombra tanítjuk rá, míg a TV-nél lévő vezérlőt a 2-es számú gombra, így ezeknek a vezérlése egymástól független lesz.

Az ilyen vezérlő szetteknél a gyári összehangolás miatt egy zóna hozható létre. Amennyiben több zónát szeretnél kialakítani, javasoljuk a zóna vezérlőket és távirányítókat.

Mekkora lehet a legnagyobb távolság a távirányító és a vezérlő között?

Ez a távolság nem lehet nagyobb, mint 30 méter.

Melyik távirányítót válasszam?

Az adott vezérlővel kompatibilis távirányítókat a feltüntetett ár alatti kiegészítő termékeknél találhatod meg. Erre ügyelni kell, mert ha nem megfelelő távirányítót vásárolsz, akkor a vezérlő összetanítása a távirányítóval nem fog sikerülni.

Van arra lehetőség, hogy telefonról vezéreljem a LED szalagokat az otthonomban?

A telefonról történő vezérléshez szükség van egy Wifi-Boxra, illetve a MiBoxer applikációra a telefonon, amely elérhető Androidra és iOS-re is. A Wifi-Box-ot webáruházunkon is megtalálhatod. Ha szeretnéd a telefon mellett távirányítóval is vezérelni a szalagot, akkor természetesen ez is megoldható. Válaszd ki a vezérlővel kompatibilis távirányítót, tanítsd rá a vezérlőre és a LED szalagot egyszerre vezérelheted telefonról és távirányítóról is.

Hogyan taníthatom össze a távirányítót a vezérlővel?

 1. Kösd be a LED szalagot a vezérlőbe és helyezz elemeket a távirányítóba. Ellenőrizd, hogy gombnyomás esetén a távirányítón felvillan-e egy piros LED és/vagy egy rövid sípoló hangjelzés a B1, B2, B3, B4 típusú távirányítók esetében. Ez azt jelenti, hogy a távirányító érzékeli a gombnyomást/érintést.
 2. Ha több zónás távirányítód van, akkor döntsd el, hogy a most tanítandó vezérlőt mely zónára szeretnéd feltanítani.
 3. Helyezd áram alá a vezérlőt és az ezt követő 3 másodpercben nyomd meg a kiválasztott zóna bekapcsológombját (a zóna száma feletti vonal) nyomd meg HÁROMSZOR RÖVIDEN. Ha olyan távirányítód van, ami egy zónás és csak egy ON gomb van rajta, akkor a feltanítás folyamata ugyan az, annyi különbséggel, hogy az ON gombot kell háromszor röviden megnyomni. Ügyelj arra, hogy ez a művelet biztosan az áram alá helyezést követő 3 másodpercben történjen, máskülönben a feltanítás sikertelen lehet.
 4. Ha a feltanítás sikeres, a LED szalag elkezd villogni. Ha a szalag nem villog tovább, használatba veheted a rendszert.
 5. Rossz zónára tanítottam fel a vezérlőt. Van mód ennek korrigálására?

  Igen, kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Kösd be a LED szalagot a vezérlőbe és helyezz elemeket a távirányítóba. Ellenőrizd, hogy gombnyomás esetén a távirányítón felvillan-e egy piros LED és/vagy egy rövid sípoló hangjelzés a B1, B2, B3, B4 típusú távirányítók esetében. Ez azt jelenti, hogy a távirányító érzékeli a gombnyomást/érintést.
  2. Ha több zónás távirányítód van, akkor nézd meg, hogy a most letanítandó vezérlő mely zónára van rátanítva.
  3. Helyezd áram alá a vezérlőt és az ezt követő 3 másodpercben nyomd meg a kiválasztott zóna bekapcsológombját (a zóna száma feletti vonal) nyomd meg ÖTSZÖR RÖVIDEN. Ha olyan távirányítód van, ami egy zónás és csak egy ON gomb van rajta, akkor a feltanítás folyamata ugyan az, annyi különbséggel, hogy az ON gombot kell ÖTSZÖR RÖVIDEN megnyomni. Ügyelj arra, hogy ez a művelet biztosan az áram alá helyezést követő 3 másodpercben történjen, máskülönben a feltanítás sikertelen lehet.
  4. Ha a letanítás sikeres, a LED szalag elkezd villogni.
  5. Egy Zónára hány vezérlőt taníthatok rá? Illetve egy vezérlőt hány távirányítóval vezérelhetek maximum? Egy vezérlőt ugyanazon a távirányítón több zónára is feltaníthatok?

   Egy zóna gombra bármennyire vezérlőegység feltanítható.

   Viszont egy vezérlőt MAXIMUM 4 különböző távirányító tud vezérelni.

   Ugyanarra a távirányítóra egy vezérlő csak egyszer tanítható fel. Így az nem megoldható, hogy egy vezérlő rá van tanítva az 1-es és a 2-es zónára egyaránt.

Paraméterek

Tápfeszültség (V) 12/24VV
Kimenet 6A/csatorna, max. 15A
Lámpatípus RGB+CCT
Adó/vevő vevőegység
Méret 97x37x28 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!