Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Z-SWITCH - a moduláris design szerelvénycsalád

Z-SWITCH   - a moduláris design szerelvénycsalád

A konnektorok és kapcsolók elengedhetetlen részét képezik mindennapjainknak, éppen emiatt nem érdemes fél vállról vennünk őket, ha építkezünk, felújítunk vagy világítás korszerűsítést fontolgatunk. Ezek a szerelvények ugyanis megkönnyítik mindennapjainkat és sok esetben nem 1-2 évre, hanem több tíz évre vásároljuk őket. Amennyiben fontos számodra, hogy amellett, hogy funkcionálisan megállják helyüket még otthonod enteriőrjébe is tökéletesen illeszkedjenek, akkor ideje megismerkedned a Z-SWITCH design szerelvénycsalád minőségi és dekoratív termékeivel.

 

A Z-SWITCH termékcsalád moduláris kapcsolók, aljzatok és stílusos keretek széles kollekcióját öleli fel, amelyek dekoratív, időtálló és biztonságos megoldást nyújtanak. Személyre szabható kialakításuknak köszönhetően trendi színek és minőségi anyagok terén válogathatsz. A kapcsolók, csatlakozók és aljaztok nem csak otthoni, de irodai vagy ipari környezetben is megállják a helyüket.

 

Z-SWITCH termékek >

 

A barkácsboltokban elérhető szerelvények között válogatva sokszor kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy a kiszemelt kapcsoló és konnektor mellé már nem találunk színben és designban passzoló további csatlakozó aljzatokat, így kénytelenek vagyunk eltérő megjelenésű termékeket választani azzal bíztatva önmagunkat, úgysem fogja nézni senki. A Z-SWITCH design szerelvényei erre a problémára válaszul, kompromisszummentes megoldást kínálva, kapcsolók, aljzatok és keretek széles választékát biztosítják pontosan azért, hogy többé ne kerülhess ilyen helyzetbe.

A Z-SWITCH termékkollekció három fő kategóriát foglal magában, a hagyományos kapcsolókat, az érintőkapcsolókat, illetve a további elérhető konnektorok és aljzatok sokaságát. A rendszer felépítését tekintve egy design keretből, illetve kategóriánként eltérően további betétekből és fedlapokból épül fel, amelyek segítségével össze tudod állítani a számodra megfelelő kombinációkat.

 

Z-SWITCH design szerelvények >

 

Hagyományos kapcsolók

Hagyományos Z-SWITCH kapcsolók biztosan nem okoznak nagy meglepetést, ugyanis ezek hasonlítanak a legjobban a boltok polcain is elérhető sztenderd kapcsolókhoz.

Villamos bekötésük abszolút megfelel az Európán belül szabványos vezetékezésnek. A termékcsalád kínálatban a legáltalánosabb típusoktól kezdve akár két- vagy hárombillentyűs, váltó- (106), dupla váltó (106+6), tripla váltó (3x101), csillár- (105), kereszt (107), nyomó- (N101), csengő nyomó- (N101) és dupla nyomókapcsolós (2xN101) termékeken át fényerőszabályozó*, redőnymozgató kapcsolók, vagy akár mozgásérzékelők közül is válogathatsz. Ennél típusnál a kapcsolóbetétek a burkolatokat is tartalmazzák, így nem szükséges annak külön megvásárlása.

*Ne feledd, fényerőszabályozó betét választása esetén a maximális LED terhelhetőség 80W és az optimális működtetéshez kiegészítő LED adapterre is szükséged lesz, amit a W0810ZSwitch cikkszámon találhatsz meg kínálatunkban.

 

Z-SWITCH hagyományos kapcsolók >

 

Érintőkapcsolók

A Z-SWITCH érintőkapcsolók innovatív alternatívát biztosítanak a hagyományos kapcsolók kiváltására. Ezek a modern változatok kiválóan ellátják az általános funkciókat, vezetékezésük azonban némiképp eltérő lehet a hagyományos kapcsolókétól, ugyanis ezeknél a modelleknél a váltókapcsolók között két szál vezetékre van szükség, illetve mivel egy áramkörön belül korlátlan számú váltókapcsoló lehet jelen, nincs szükség keresztkapcsolókra sem. További hasznos funkció pedig, hogy a kapcsolók ellenőrző fényforrással is rendelkeznek.

Érintőkapcsolók betétek között találhatsz egypólusú (101), váltó- (106), illetve csillárkapcsolókat (105), ugyanúgy ezek fényerőszabályzós változatát, valamint tripla egypólusú (3x101), dupla (106+6) és tripla váltó- (3x106), nyomó (N101) és redőnykapcsolókat. Itt is fontos tudnivaló, hogy a fényerőszabályzós megoldásoknál a maximális LED fényforrás terhelhetősége 80W.

Az érintőkapcsolók kialakításuknak köszönhetően gyorsan, hatékonyan és megbízhatóan reagálnak minden érintésre, a gyorsaság és a precizitás mellett pedig hosszú élettartamot biztosítanak. A maximális funkcionalitás mellett esztétikum terén is nagyot alkotott a gyártó, letisztult és stílusos megjelenésükkel tökéletesen passzolnak a térbe, legyen az bármilyen környezet. Érintőkapcsolók esetében a keret és a kapcsolóbetétek mellett további fedlapok vásárlása is szükséges az alábbiak szerint:

  • 101, 106, N101 típusú csatlakozókhoz 1-es fedlap
  • 105, 106+6 és redőnykapcsolókhoz 2-es fedlap
  • 3x106 kapcsolókhoz 3-as fedlap

Egyes, kettes és hármas fedlap elérhető a kínálatban, amelyeket fekete, fehér, arany és szürke árnyalatban szerezhetsz be.

 

Z-SWITCH érintőkapcsolók >

 

Konnektorok, aljzatok

Az elektromos eszközeink problémamentes működését otthoni és irodai környezetben aljzatok és konnektorok biztosítják. A megfelelő mennyiségére és minőségére egyaránt érdemes nagy hangsúlyt fektetni, ugyanis ezek későbbi pótlása és cseréje szinte minden esetben falbontással együtt jár. Ha szeretnéd megkímélni magad az ezzel járó extra fejfájástól, erre a pár dologra érdemes odafigyelned válogatás során:

  • Mindig olyan termékeket válassz, amelyek minden hazai és nemzetközi előírásnak megfelelnek!
  • Vedd sorra, milyen eszközök működtetésére van szükséged jelenleg és milyen egyéb módosításokat tervezel a jövőben, ehhez mérten válaszd ki és helyezd el a szükséges termékeket!
  • A fokozott fizikai terhelésük miatt (kábelek csatlakoztatásával járó mechanikai műveletek) mindig minőségi és strapabíró alapanyagokból készült konnektorokat és aljzatokat vásárolj!

Mivel a Z-SWITCH szerelvényrendszer a fent említett pontoknak kiválóan megfelel, bátran ajánljuk, ha biztos megoldást keresel.

A termékcsalád által kínált aljzatok között az általános típusokon felül speciális dugaljakat is megtalálhatsz, így szükség esetén földeletlen, sőt francia vagy univerzális aljzatot is választhatsz. Sőt egy modul széles szerelvényeket is találhatsz, amelyekből egy pozícióba akár 2 db-ot is elhelyezhetsz. Az elérhető típusok között RJ45 hálózati, SAT és TV, RJ12 telefon csatlakozó aljzatokat, különféle elosztású USB és Jack (hangszóró) csatlakozókat, valamint biztonsági gyermekvédős és IP44-es megoldásokat is találhatsz.

Jó ha tudod, hogy 1 modulos aljzatokból egy férőhelyre maximum 2 db helyezhető el. Amennyiben mégis csak 1 darabot szeretnél használni, rögzítőkeretre is szükséged lesz, illetve mindenképpen rendelj mellé vakfedelet is.

 

Z-SWITCH konnektorok, aljzatok >

 

Keretek

Design keretek tekintetében széles választék áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy az igényeidnek megfelelő termékeket szerezhesd be. A strapabíró műanyag mellett szálcsiszolt fémből és színezett edzett üvegből készült termékek mellett is dönthetsz, amelyek számos trendi színben elérhetőek, így a szokásos fehér és fekete árnyalatok mellett szürke, arany és ezüst színű Z-SWITCH termékekből is válogathatsz, egyes, kettes, hármas, négyes vagy akár ötös elrendezésben, amelyek vízszintes és függőleges állásban egyaránt alkalmazhatóak.

A Z-SWITCH  keretek felszereléshez első körben a csomagolásban található, úgynevezett rögzítőkeretre lesz szükséged, amely csavarral könnyedén a falhoz rögzíthető. Majd ezt követően ebbe a keretbe kell beillesztened a kívánt szerelvényeket, végül pedig ez mind a külső design keret óvatos fixálható.

Fém széria:

Minőségi alapanyagok felhasználásával készült, gondosan megmunkált, esztétikus megjelenésű, szálcsiszolt fém keretek fekete, ezüst, valamint arany árnyalatokban.

 

Üveg széria:

Elegáns, színezett edzett üveg keretek, fényesen csillogó kivitelben négyféle divatos árnyalatban.

 

Műanyag széria:

Időtálló és flexibilis polikarbonát műanyagból készült keretek fekete, fehér és szürke színben.

 

Z-SWITCH keretek >

 

Amennyiben a Z-SWITCH szerelvénycsalád elnyerte tetszésedet, keresd őket webáruházunk kínálatában, ha pedig extra kérdésed merült fel, amit ebben a cikkben nem érintettünk, ügyfélszolgálati kollégáink készségesen állnak rendelkezésedre azok megválaszolásában!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Válogatás