Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Lámpaötletek nagy belmagasságú terekbe

Lámpaötletek nagy belmagasságú terekbe

Otthonunk, életterünk berendezéséhez elengedhetetlen fontosságú a minőségi világítás és a megfelelő lámpák kiválasztása. A tökéletes beltéri LED világítás kialakításához mindenekelőtt érdemes a mennyezet szerkezetét, a terek belmagasságát figyelembe vennünk, ugyanis nem ugyanolyan lámpákat igényel egy panellakás szűkösebb légtere, mint egy nagyobb belmagasságú polgári lakás vagy egy tágas családi ház. Most azoknak szeretnénk egy pár tippet adni, akik a magasabb kialakítású otthonnal rendelkezők táborát erősítik. Mutatjuk is nektek, hogyan érdemes választanotok, illetve milyen opciókat kínálnak a gyártók nagy, akár óriási belmagasságú terek ízléses megvilágítására!

2020-ban egyetértünk abban, hogy a LED világítás már nem a jövő, hanem a jelen világítási technológiája, ezért is érdemes mindenképpen ebben gondolkodnunk, ha világítótestek keresésébe fognánk.

A nagyobb belmagassággal, esetleg nagyobb egybefüggő terekkel rendelkező otthonok számos kreatív megoldásnak adhatnak teret a világítástervezés során. Amennyiben szeretnénk kihasználni a hatalmas tér adta lehetőségeket, mindenképpen érdemes akár a teljes magasságot átfogó, egy, - vagy akár több ágú függesztett lámpákat választanunk. A nagy nyitott terek adottságainak hangsúlyozására egyedibb stílusú lámpatesteket szoktunk ajánlani, amelyek remekül illeszkednek a helyiség vonalvezetéséhez, ugyanakkor karakteres megjelenésükkel pazar élményt nyújtanak a szemnek.

Az osztatlan, egybefüggő, nagy terek megvilágításához értelemszerűen nagyobb fényerő szükséges, ezért mindig gondoskodjunk a megfelelő fényáramú világítótestekről. Cserélhető fényforrású lámpáknál ezt könnyedén megtehetjük a megfelelő fényforrás kiválasztásával. Ilyen esetekben több színhőmérsékletből is választhatunk, sőt okosrendszerek részévé is tudjuk tenni a lámpát. A beépített LED-es lámpák esetében a lámpa, fényáramát a lumen érték jelzi, ha ez a szám a kiszemelt lámpánknál alacsony, akkor gondoskodjunk kiegészítő világításról is. Kérésre segítünk a méretezésben.

A térbe függesztett lámpák remekül mutatnak nappalik, lépcsőfordulók megvilágításánál, de ugyanolyan jól alkalmazhatóak konyhasziget, bárpult, illetve étkező asztal feletti világításként. Összeválogattunk inspirációként egy pár impozáns függesztett lámpát, hogy segítsünk a választásban!

 

AZZARDO AMBER függesztett lámpa, AZ-3134

MAXLIGHT BOLLE függesztett lámpa, MAX-CX4094

NOVA LUCE SOLE függesztett lámpa, NLC-9186001

NOVA LUCE MIRALE függesztett lámpa, NLC-9416933

AZZARDO STRANGE függesztett lámpa, AZ-3151

MAXLIGHT GEOMETRIC függesztett lámpa, MAX-P0303

AZZARDO WHEEL függesztett lámpa, AZ-2921

MAXLIGHT ORGANIC függesztett lámpa, MAX-P0174

ZUMA LINE GEM függesztett lámpa, ZUMA-P0389-03D-F7AC

MAXLIGHT SOFT függesztett lámpa, MAX-P0148

AZZARDO CONFLUX függesztett lámpa, AZ-2908

IDEAL LUX RIGA FUME függesztett lámpa, IDEALALLUX-241197

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Válogatás