Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Fémesen csillogó lámpák

Fémesen csillogó lámpák

Óriási divattá váltak a lakberendezés területén a fémes színek, egyszerűen megőrülünk az arany, a fémes és ezüstös árnyalatokért. Külön ki kell emelnünk a rosegold, vagy rozé arany tónust, amely az utóbbi pár évben vált igazán közkedveltté és továbbra is stabilan tartja a pozícióját. Nem csoda, hogy rajongunk a fémesen csillogó kiegészítőkért, ugyanis élettel töltik meg a teret, a sok-sok matt és selyemfényű berendezési tárgy között egy csipetnyi csillogást visznek az enteriőrbe. Lehet egy picit vintage, egy kicsit modern vagy esetleg skandináv stílusú az elképzelés, egy-egy fémes tónussal remekül kiegészíthetjük az összhatást. Szeretnéd kiegészíteni otthonod harmóniáját egy kis fémes ragyogással? Most összeszedtünk egy kis válogatást a különböző fémszínű lámpáinkról, hogy megkönnyítsük a választást!

Arany tónusok

Kezdjük is az örök klasszikussal, az arany árnyalattal. Sokféle változatban találkozhatunk vele, vannak fényes, festett, matt, illetve antikolt arany felületű lámpák, és mindnek egyedi hangulata van. Az arany szín otthonunkban luxust, eleganciát közvetít, ugyanakkor melegséget sugároz. A fényűző hatás érdekében, az arany színnel egyfajta mélységet adhatunk a drámaibb fekete, fehér és a bordós árnyalatoknak, ugyanakkor egyedülálló hatást érhetünk el olyan pasztelles színekkel is, mint a menta, a levendula vagy a rózsaszín. Rengeteg stílusba beilleszthető ez az árnyalat, a mediterrán, art-deco, modern és skandináv stílusban azonban kiemelkedően hódít.

 

LUCE DESIGN HERA függesztett lámpa, LUCEDESIGN-I-HERA-S5

LUCE DESIGN HERA asztali lámpa, LUCEDESIGN-I-HERA-L2

NOVA LUCE VITTON függesztett lámpa, NLC-8279602

NOWODVORSKI LASER függesztett lámpa, TL-8924

FARO LE VITA asztali lámpa, FARO-29692

ITALUX MALENE fali lámpa, IT-MBM3386/1 BK+GD

 

Még több arany tónusú lámpa >>

Ezüst és fémes színek

Az ezüstös, fémes színek alapvetően merészséget, határozottságot sugallanak. A lakberendezés területén a fehér színnel párosítva letisztult és kifinomult, míg feketével egy sokkal elegánsabb vonalat képvisel. Igazán jó összképet alkot a mélyebb kékes és rózsaszín árnyalatokkal egyaránt. Érdemes odafigyelni a megfelelő egyensúlyra a fémes és nem fémes árnyalatokat illetően. Annak érdekében, hogy a többi árnyalat is érvényesülhessen, törekedjünk arra, hogy az ezüst csupán mint kiegészítő árnyalat legyen jelen a helyiségekben. Remek választás lehet az ezüst, a kontrasztosabb fekete és fehér árnyalatok használata mellett a modern és minimalista stílusú otthonok díszítéséhez, ugyanakkor bátran választhatjuk impozánsabb, art-deco stílusú otthonunkba is.

ITALUX FELLET függesztett lámpa, IT-PND-8455-1-CH

AZZARDO SPELL függesztett lámpa, AZ-0285


NORDLUX ARTIST 25 függesztett lámpa, NORDLUX-83083054

AZZARDO BLANCA függesztett lámpa, AZ-3336


AZZARDO IDA függesztett lámpa, AZ-1878

EGLO SAGANTO asztali lámpa, EGLO-39392

LUCE DESIGN IMAGINE állólámpa, I-IMAGINE-PT-SIL 

LUCE DESIGN IMAGINE mennyezeti lámpa, I-IMAGINE-PL3-SIL

 

Még több ezüst és fémes színű lámpa >>

 

Bronz árnyalatok

A rosegold árnyalat egyik nagy riválisaként emlegetett szín a bronz, ugyanis éppolyan stílusos és elegáns, mint a rózsaarany, azonban nagy előnye, hogy ez egy unisex, férfiak által is kedvelt árnyalat. Különböző bronz és csokibarna árnyalatú szín, esetleg bőrhatású kiegészítőkkel könnyedén meleg és hívogató helyiségeket alakíthatunk ki. Azonban, ha egy kicsit merészebbek vagyunk, kombinálhatjuk semleges föld színek mellett egy-egy hangsúlyosabb üde árnyalattal, kirobbanó lesz az összhatás. A bronz árnyalatnak van egy alapveő ódon hatása, amely remekül funkcionálhat például egy vintage stílusú otthonban, de modernebb kiegészítőkkel kombinálva is ugyanúgy remekül működik.

LUCE DESIGN CANDLE függesztett lámpa, LED-CANDLE-S5

LUCE DESIGN CANDLE fali lámpa, LED-CANDLE-AP1


REDO ALIEN függesztett lámpa, REDO-01-1804

REDO ORBIT fali lámpa, REDO-01-1705


FARO LINK asztali lámpa, FARO-29898

NOVA LUCE FINEZZA mennyezeti lámpa, NLC-8218402

ITALUX FIORENZO függesztett lámpa, IT-MDM3661-8 BRO+W 

ITALUX FIORENZO fali lámpa, IT-MBM3661-1 BRO+W

 

Még több bronz színű lámpa >>

 

Rosegold és rezes felületek

A vörös arany, vagy más néven rosegold árnyalat már évek óta meghatározó szerepet játszik a lakberendezésben. A már a 19. században is közkedvelt árnyalatot most megújult köntösben, eddig még nem látott kiegészítőkkel ötvözve láthatjuk viszont. A rózsa arany árnyalat különlegességét a rózsaszín és az arany fémötvözetek nem mindennapi párosítása adja, amely egyfajta modern eleganciát és csillogást kölcsönöz. Mára már valamennyi lakberendezési cikk gyártó termékei között megtalálható, nem is csoda tehát, hogy manapság óriási a választék a különleges rozé színű lámpák között. A rosegold árnyalat szerelmeseinek jó hír, hogy ez a szín szinte mindennel tökéletesen párosítható, legyen az pasztell, élénk vagy monokróm árnyalat, mindnél megtalálható az a tökéletes egyensúly, amellyel szerethetővé válik a tér.

ITALUX FELLET függesztett lámpa, IT-PND-8455-1-CP

VIOKEF MARLEY függesztett lámpa, VIO-4236501


NOVA LUCE BLAZE függesztett lámpa, NLC-8142681  

ITALUX LANILA függesztett lámpa, IT-MD-17123


EGLO ROCAMAR függesztett lámpa, EGLO-94591

MAXLIGHT ORGANIC fali lámpa, MAX-W0153

IDEAL LUX CLIP fali lámpa, IDEALLUX-187365

MAXLIGHT QUEEN függesztett lámpa, MAXLIGHT-P0243

 

Még több bronz színű lámpa >>

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Válogatás