Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Termékek Menü

E heti válogatás - Az ezerarcú fa

E heti válogatás - Az ezerarcú fa

A természet ihlette bútorok mindig letisztultságot és harmóniát csempésznek környezetünkbe. Szinte bármilyen stílusba könnyen beilleszthető, a formák és anyagok megfelelő koncepciójával könnyen elérhető a kívánt hatás. Egy pár fa kiegészítővel sokkal melegebbé, otthonosabbá varázsolhatjuk helyiségeinket. Legyen az rusztikus stílus, durvább, érdesebb tapintású fa kiegészítőkkel, vagy éppen modern, egy simább, fényesebb fa felületekkel díszített tér, bárhol megállja a helyét. Éppen ezért olyan időtálló: ezt teszi a fát örökzölddé.

Rengeteg színben és kivitelben elérhető, a fehér és natúr színektől kezdve egészen a vadabb árnyalatokig. Itt egyaránt alkalmazható éppen csak egy csipetnyi fa, megfűszerezve vele a teret, vagy akár nagyobb mennyiségben, meleg, kuckós, vagy akár mediterrán hangulatot teremtve. Nehezen lehet mellélőni. Mutatunk is egy kis inspirációt, amitől Te is biztosan beszerzel otthonodba pár fa kiegészítőt.

Nem számít milyen stílus, a fa bárhová képes beolvadni és minden megjelenéshez hozzáad valami kis pluszt, amely által lehengerlő lesz a hatás. Mutatjuk, hogyan fűszerezd otthonodat fa lámpákkal!

Rusztikus

A vidéki hangulatot kedvelők, általában a természetes, rusztikus hatás báját kedvelik. Kellemes, békés hangulat, egyszerű, markáns anyagok jellemzik. Rengeteg stílusosan felújított régiség megtalálható egy rusztikus otthonban, telis-teli vannak múltidéző kincsekkel. Egy ilyen környezetbe remekül passzol egy durvább fából készült darab. Lehet az egy álló lámpa, dekoratív burával, vagy egy hangsúlyosabb asztali fényforrás. Színhőmérséklet tekintetében azonban mindenképpen meleg fényekben gondolkodjunk, így igazán otthonos érhetjük el a megfelelő hatást.

Modern

A modern stílusú lakásokban mindig a letisztultság és az egyszerűség a mérvadó. Sima, geometrikus felületek alkalmazása a kulcs. Színek terén hatalmas terünk van, szinte bármilyen szín felhasználható egy modern stílusú lakásban, a lényeg a mértékben és a kontrasztban van. Egy klasszikus megjelenésnél a hangsúlyos színek kerülése és a harmónikus árnyalatok ötvözése a cél, ennél a stílusnál azonban a hatalmas kontrasztok és az egymáshoz passzoló, ám mégis eltérő színek kombinációja a nyerő választás. Ha modern lakásunk van és fából készült lámpát szeretnénk vásárolni, akkor mindenképpen valami egyszerű darabra essen választásunk. Semleges, fehér vagy éppen a másik véglet, nagyon hangsúlyos és sötét legyen, illeszkedve a már meglévő színek kontrasztjához. Ha ezeket a paramétereket betartod, remekül kombinálhatod a modern stílust a természetes faanyagokkal.

Romantikus

A szenvedély és az érzelmek jellemzik ezt a stílust. Halványabb, lágyabb árnyalatokkal szinte puhítjuk a teret. A romantikus stílust remekül fokozhatjuk mintákkal és mintás anyagokkal. A hagyományos apró virágos mintákkal és halvány pasztellszínek ötvözésével szenvedélyes, mégis harmónikus és otthonos lesz a végeredmény. Egy ilyen stílusú otthonba játszi könnyedséggel beilleszthető a fa, hiszen az érzelmek, a természetesség, a természetes anyagok adják hangsúlyosságát. Ebben az esetben egy egyszerűbb formájú fa lámpát érdemes választani, ami nem túlzóan dominál, azonban kellemes részletévé képes válni a térnek. Színek tekintetében érdemes kerülni a sötét árnyalatokat, ebben az esetben jobb döntés a természeteshez közelebb eső tónus kiválasztása.

Keleti

A keleti mediterrán hangulatért rajongók mély, erőteljes színekbe öltöztetik otthonukat, jellemzően valamilyen természetközelibb anyagú dekoráció mellett. Az összes eddigi stílus közül talán ide a legeslegkönnyebb beilleszteni a fát, ugyanis a stílus önmaga is tartalmazza ezt az elemet. Igen népszerűek a fonott, kézzel megmunkált dekorelemek, érdemes lámpa tekintetében is egy ilyen darabot választani. A keleties hangulat megteremtéséhez több harmónikus, ugyanakkor sötétebb árnyalat kiválasztása javasolt, melyeket remekül keverhetünk sárgás és barnás árnyalatokkal.

Bízunk benne, hogy Te is ráismertél kedvenc lakberendezési stílusodra és sikerült bemutatnunk, mennyi mindenhez passzol az ezerarcú fa. Amennyiben megtetszett, böngéssz kínálatunkból és találd meg az igazit Te is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Válogatás