Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

CES 2022: A Nanoleaf bejelentette, kiterjesztik a támogatást minden Thread-alapú Homekit eszközre

2022. 01. 10. 16:52:36
CES 2022: A Nanoleaf bejelentette, kiterjesztik a támogatást minden Thread-alapú Homekit eszközre

A moduláris okosvilágítási termékeket gyártó Nanoleaf január 5-én, a 2022-es CES első napján jelentette be, hogy megnyitják a Thread támogatást az összes Thread over HomeKit eszközhöz, kibővítve ezzel a Thread ökoszisztémát a HomeKit eszközök jobb csatlakoztathatósága és megbízhatósága érdekében.

A Nanoleaf Shapes, Elements és a 2021-es évben bejelentett újdonság, a Nanoleaf Lines termékek Thread határrouterek lesznek minden Thread over HomeKit eszközön, így egyfajta hídként fognak működni a Wi-Fi és a Thread kompatibilis termékek között. A frissítésre 2022 első negyedévéig kell várnunk.

A Nanoleaf intelligens LED panelek már korábban is képesek voltak úgynevezett határ útválasztóként (border router) működni a gyártó saját Thread termékeivel, példaként a Nanoleaf Essentials okos fényforrással és intelligens LED szalaggal. Ezentúl azonban ezt a funkcionalitást kibővítik az összes HomeKit-kompatibilis Thread-alapú eszközre, mint például a különböző Eve termékekre.

Bár továbbra is szükség lesz Apple Home Hubra (HomePod Mini) a HomeKit vezérléshez, a frissítésnek hála ezektől a Hub-októl független Thread hálozatokat is képesek leszünk kialakítani.

A Nanoleaf ezzel a lépéssel az Apple után, első vállalatként nyitja meg a Thread Border Routing szolgáltatást minden Thread over HomeKit eszköz számára, zöld utat mutatva ezzel egy gyorsabb és megbízhatóbb okos otthon kialakításához.

A Thread technológia alacsony késleltetésű mesh-hálózatot hoz létre az eszközök között annak érdekében, hogy kiküszöbölje a jelveszteséget, javítsa a kapcsolat sebességét és válaszkészségét. Minden olyan eszköz, amely támogatja a Thread intelligens otthon beállítását, erősíti a Thread ökoszisztémáját.

Mindemellett a frissítés azt is lehetővé teszi a Nanoleaf számára, hogy felkészüljön a Matter over Thread készülékek érkezésére, amelyeket már idénre várhatunk. A Matter egy új csatlakozási szabvány, amely az intelligens otthoni eszközök együttműködésre való képességét hivatott javítani és többek között, az Apple, az Amazon, a Google és a Samsung által is támogatott.

A Nanoleaf elmondta, együttműködést folytat a Connectivity Standards Alliance-szel, annak érdekében, hogy a jelenlegi és a jövőbeli termékcsaládjaiba is beépítse a Matter támogatást. A Nanoleaf első Matter-kompatibilis eszközei 2022 végére várhatóak.

Forrás: https://www.macrumors.com/

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek