Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Futurisztikus háttérfény: Itt az új Nanoleaf Lines

2022. 01. 10. 14:13:26
Futurisztikus háttérfény: Itt az új Nanoleaf Lines

Ismét izgalmas újdonsággal rukkolt elő a moduláris okosvilágítási termékeiről híres Nanoleaf. A már megszokott intelligens LED panelek helyett ezúttal ugyanis egy igazán meglepő termékvonallal bővítették portfoliójukat. Az újdonság Nanoleaf Lines néven debütált, cyberpunk megjelenésével sci-fibe illő háttérvilágítással kelti életre a teret. Tarts velünk és tudj meg mindent a Nanoleaf legutóbbi nagy durranásáról!

A Nanoleaf titkos projektjéről tavaly ősszel hullt le a lepel, megjelenését mindaddig hatalmas csend övezte. A gyártó célja az volt, hogy olyat alkosson, amit még sosem láttunk, ezért ezúttal a már jól ismert moduláris intelligens LED panelek helyett egy egészen más termékcsaláddal leptek meg bennünket. A Nanoleaf Lines külsőre talán a lineáris LED szalag megvilágításhoz hasonlítható, a látszat ellenére azonban ez egy teljesen egyedülálló moduláris világítási termék, amely páratlan a piacon.

 


Az okosvilágítási piacon egyedülálló Nanoleaf Lines RGB LED háttérvilágítás


Az RGB új arca

A Nanoleaf Lines moduláris újdonsága intelligens világító sávokból áll, amelyek őrülten látványos geometriai alakzatokként kapcsolódnak össze. A korábbi világító LED panelekhez képest óriási különbség, hogy míg az Aurora, Canvas, majd a Shapes és az Elements termékvonal panelei közvetlen elülső világítással rendelkeztek, addig az új Lines elegáns és minimalista RGB háttérvilágítást kínál a már jól megszokott fényerővel és vibráló színekkel.

 

 


Nanoleaf Lines

Az új termékvonal kezdőcsomagja Lines Smarter Kit néven érkezik. Kétféle kiszerelésben, 9 db-os, illetve 15 db-os csomagban lesz megvásárolható. A dobozok ultra-vékony világító fénysávokat és az installációhoz szükséges tartozékokat rejtik. Rendszerünk bővítésére 3 db fénysávból álló kiegészítő csomag áll rendelkezésünkre.

 


Válaszd a 9 vagy 15 db-os kezdőszettet, bővítsd 3 db-os kiegészítővel!

 

A teljes konfiguráció elképesztően alacsony profillal rendelkezik, mindössze 2,5 cm távolságra helyezkedik el a faltól, így végeredményként igazán ütős háttérvilágítást kaphatunk.

Érdekesség, hogy minden egyes fénysornak két különböző színzónája van, amelyek egyszerre két színt jelenítenek meg, ezzel növelve a dinamikus animációk felbontását és a színek zökkenőmentes átmenetét.

A Nanoleaf korábbi termékeihez hasonlóan a Lines is moduláris, bővíthető és személyre szabható, kialakítás tekintetében azonban némileg eltér a korábbi Nanoleaf modellektől, ugyanis teljesen új csatlakozó elemekkel érkezik, így a Lines a korábbi termékekkel nem kompatibilis.

A Lines hatszögletű összekötő elemekkel érkezik, amelyek mindegyikébe egy fénysáv pattintható, így 60 fokonként tájolható elemeket kapunk. Emiatt a kombinációs lehetőségek viszonylag kötöttek az alakzatok kialakítása terén, azonban egy kis képzelőerővel, így is elképesztő formákat alakíthatunk ki.


Nanoleaf Lines - Színezz a vonalakon túl!

 

A Nanoleaf Lines fénysávok felhelyezése hihetetlenül gyors és egyszerű, falfelületre rögzítéshez a csomagban található kétoldalú ragasztó segít, így fúrás és csavarozás nélkül a falra illeszthetők. Az elrendezés méretétől függően akár a tervezést követően 5-10 perc alatt készen is lehetsz – ilyen egyszerű!

 


Tervezd meg, helyezd fel, kapcsold be és élvezd a 16 millió szín ragyogását a faladon!

 

Speciális funkciók

Az applikációs vezérlés mellett számos a Nanoleaf rajongóknak ismerősnek csengő funkcióval vértezték fel az új Lines termékcsaládot.

 


Nanoleaf Lines unboxing videó

 

LayoutDetect ™

Többek között a LayoutDetect funkcióval, amelynek segítségével a Nanoleaf alkalmazás automatikusan észleli az általunk kialakított elrendezést, így akár irányított animációkat kreálhatunk, különböző színűre festhetjük sávjainkat, egyedi alkotásokat hozhatunk létre. Ezen szabadalmaztatott technológia segítségével átléphetjük fénysávjaink alakjának és tájolásának manuális betáplálását, átugorhatjuk a szükségtelen lépéseket és koncentrálhatunk a lényegre.

 

Rhythm Music Visualizer

A Nanoleaf Lines termékek is beépíthett mikrofonnal rendelkeznek, így képesek reagálni kedvenc dallamainkra, lélegzetelállító fényshowt és feledhetetlen hangulatot biztosítva ezzel bármilyen alkalomra.

 


Nanoleaf Lines Screen Mirror és Music Visualizer

 

Screen Mirror

Emlékszel a Nanoleaf Screen Mirror funkciójára? Van ez jó hírünk, ezt a menő fényfestést a Nanoleaf Lines is tudja. A Nanoleaf Desktop applikáció segítségével könnyedén kitükrözheted Lines fénysávjaidra kedvenc filmjeid, sorozatod vagy játékod fényeit életre keltve ezzel az egész teret.

 

Hangvezérlés

Foglalt a kezed? Semmi gond! Kapcsold ki és be, utasítsd Nanoleaf Lines fénysávjaidat a hangod segítségével! Állítsd be különböző fényhatásokat akár az ágy vagy a kanapé kényelméből! A Nanoleaf újdonsága az összes kedvelt otthoni asszisztenssel működik, így Siri, Alexa és a Google Home is készen áll az utasításaidra.

 

Razer Chroma Connect integráció

A Nanoleaf teljes RGB fénnyel működő termékpalettája, így a Nanoleaf Lines is része a Razer Chroma Connect integrációnak. Az integrált játékélményért könnyedén szinkronizálhatod a Nanoleaf Lines fénysávjaid színeit Razer Chroma perifériáiddal, valamit extrán élvezheted a játékon belüli eseményeket valós idejű reakciókkal a legnépszerűbb játékokhoz, mint Fortnite, Overwatch vagy Call of Duty. Éld át úgy a játékot, ahogyan eddig még sosem!

 


Az RGB moduláris LED világítás új arca 

 

Thread Border Router

A többi Nanoleaf termékhez hasonlóan, a Nanoleaf Lines is a Nanoleaf Essentials okos fényforrások és LED szalagok Thread határ útválasztójaként (Border Router) működik, gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolatot kínálva. A 2021-ben érkező szoftverfrissítés révén a Nanoleaf Lines a Matter-rel is működni fog.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Hírek