Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Tévhitek az okos világításról – Miért a Philips Hue a megfelelő választás?

Tévhitek az okos világításról – Miért a Philips Hue a megfelelő választás?

Az okos rendszerek számos ponton alakítják át mindennapi életünket, formálják és változtatják meg világítási szokásainkat. Bár a hagyományos világítás már több mint 100 éve létezik, az okos világítás által nyújtott lehetőségek a legtöbb ember számára egyelőre továbbra is ismeretlenek. Ha okos világításra váltanál, esetleg foglalkoztat a téma mégis úgy gondolod, hogy számodra bonyolult és szükségtelen, ez a cikk most mindenképp Neked szól. Eloszlatjuk az esetleges kételyeket, és megmutatjuk milyen előnyökkel járhat, ha az egyik legnépszerűbb okosvilágítási rendszert, a Philips Hue-t választod.

Sokféle tévhittel találkozhatunk az okos világítás kapcsán. Ezek javarészt a korai okosvilágítási megoldások idején kaptak szárnyra, azonban mára, az okos technológia jelenlegi fejlettségi szintje mellett abszolút téves állításokká váltak. Összegyűjtöttünk most néhány olyan mítoszt, amelyektől a Philips Hue okos világítását választva, biztosan nem kell tartanod.
 

Philips Hue ismertető


1.  Az okos világítás kizárólag a műszakilag jártasak számára készült

Sokan azt gondolják, hogy csak azok érthetnek az okos rendszerekhez, akik bolondulnak a kütyükért és rendelkeznek a használatukhoz szükséges műszaki tudással. Ennek ellenére a Philips Hue termékei felhasználóbarát kialakításuknak köszönhetően, egyáltalán nem igényelnek semmilyen speciális tudást vagy elsajátítandó készséget, így ezek az okos megoldások mindenki számára egyaránt elérhetőek. A Philips Hue alkalmazás rendkívül intuitív, kezelése hihetetlenül egyszerű és pillanatok alatt megérthető. Az applikáció nyújtotta kényelmi szolgáltatások igénybevételéhez nincs szükség programozási ismeretekre.

 

Hue okos világítás család barátok
Hue okos világítás pár
Hue okos világítás

 

2. Nehéz okosvilágítási rendszert telepíteni

Egy másik gyakran felmerülő téves állítás, hogy az intelligens világítási termékek felszerelése és beüzemelése igen bonyolult és rengeteg időt vesz igénybe. Ezzel szemben a Philips Hue termékek beállítása kifejezetten egyszerű, terméktípustól függően, amint felszerelted a lámpát vagy betekerted a fényforrást, az alkalmazás lépésről lépésre végigvezet a beállításokon, segítő magyarázatokkal, és extra tippekkel lát el a rendszer használatát illetően. A Philips Hue lámpák „plug-and-play módon” működnek. Ez azt jelenti, hogy otthonodban tulajdonképpen csak áram alá kell helyezni őket, telepítésük semmilyen plusz kábelezést, a felszereléstől eltekintve extra fúrás-faragást nem igényel, ezzel problémamentessé téve a teljes folyamatot.
 

Hue okos fényforrások
Hue Signe
Hue IrisPhilips Hue okos világítás

 

3. Az okos világítás mindössze egy izzó

A okos világítást sokszor magával az izzóval azonosítják, azonban a Philips Hue esetében ez egyáltalán nem helytálló, hiszen itt egy komplett rendszerről beszélünk. Az általuk kínált termékpalettán a fényforrások mellett számos egyéb okos eszköz is megtalálható, többek között a kültéri és beltéri LED szalagok, mennyezeti, fali, asztali vagy állólámpák, többféle intelligens kapcsoló, mozgásérzékelő, valamint okos konnektor is. Bármelyik helyiségedben használhatod őket, így lehetőséged nyílik teljes otthonodra kiterjeszteni a Philips Hue okosvilágítás nyújtotta előnyöket, ezáltal egyedi, személyre szabott környezetet alakíthatsz ki.

 

Hue okos fényforrás
Hue Bloom
Hue Gradient Lightstrip

 

4. A telefonom nélkül nem tudom használni a lámpáimat

Gyakori tévhit, hogy az okos világítást kizárólag az okostelefonra telepített applikáción keresztül lehet kezelni, viszont ez így önmagában nem fedi a valóságot. A Hue mobilalkalmazás valóban az egyik legegyszerűbb módja a Philips Hue rendszer vezérlésének, azonban ezen kívül számos egyéb lehetőség (pl. távirányítók, okos gombok, hangvezérlés) is elérhető a felhasználók számára, amelyek közül választva megtalálhatják a számukra legkényelmesebb, legkézenfekvőbb megoldást. Az tehát, hogy az intelligens fények vezérlése során teljesen a mobilodra vagy utalva, egyáltalán nem igaz.

 
Hue Tap
Hue Tap
Hue app

 

A Philips Hue rendszer egy elérhető, felhasználóbarát okosvilágítási megoldás, amely a hagyományos világításhoz képest számtalan előnyt kínál. Az intelligens világítás olyan rugalmasságot és lehetőségeket biztosít, amelyek a hagyományos fényforrások használatával szinte elképzelhetetlenek. Ráadásul a Philips Hue rendszerével a lámpák telepítése és beállítása is pofonegyszerű.

Miért nem próbálod ki, és élvezed Te magad is a világ vezető okosvilágítási rendszere által nyújtott előnyöket?
 

Philips Hue termékek

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hue-blog