Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Termékek Menü

Philips InterAct: Intelligens világítási rendszerek az üzleti életben

Philips InterAct: Intelligens világítási rendszerek az üzleti életben

Érdekel egy világítási rendszer, amely nemcsak környezetbarát, de pénzt is spórol neked? Akkor a Philips InterAct tökéletes választás neked! A Philips elhozta a jövő üzleti világítási rendszerét, amely remekül előkészíti a terepet a fejlődéshez épületeidben. Képzeld csak el, hogy egy eszközzel szabályozhatod épületeid fényviszonyait, hőmérsékletét, miközben energiát takarítasz meg és nem kevés pénz is a zsebedben marad. Jól hangzik, nemigaz?

 

A 21. században az üzleti világban már nem a számítógépes rendszerek számítanak újdonságnak, sokkal nagyobb durranás a különböző rendszerek összekapcsolása, vezérlése. Minden üzletember vágyik a kontrollra. Irányítani szeretnék a termelékenységet, növelni a hatékonyságot, a lehető legjobban vezetni az embereket és kezelni a pénzügyeket. A zöld munkahelyek megteremtése és a környezettudatosság is egyre fontosabb. Tudatos energiafelhasználással, mérhető adatok mellett rengeteget lehet spórolni az energián.

Globális tekintetben az irodai fejlesztések tendenciái azt mutatják, hogy már nem az okos iroda a cél, hanem a „kognitív iroda”. Ez annyit tesz, hogy nem csak elvégzi az utasításokat, amelyeket kap, hanem következtet, gondolkodik. Analitikus módszerekkel kutatják a munkakörnyezeti élmény fejlesztésének módját, hatalmas hangsúlyt fektetve a dolgozói jólétre. Gondolnunk kell már arra is, hogy 2020-ra a most felnövő generáció fogja kitenni a munkaerőpiac körül-belül 50%-át. Emiatt az irodák marketingeszközként viselkedve harcolnak a tehetségekért, és a mostani generációnak igenis számít, hogy a legújabb technológiák igénybevétele mellett dolgozhassanak.

A cél tehát az, hogy ezek az irodák ne csak munkahelyek, hanem remek helyek legyenek dolgozni. Ennek érdekében optimalizálni kell a műveleteket, erősíteni a teljesítményt, valamint fokozni a munkaerő jólétét.

Azonban mit is jelentenek ezek világítás tekintetében?

Nem mást, mint:

-kényelmes irodákat, megfelelő világítással

- fejleszthetőséget, az IoT tekintetében

-újrakonfigurálható és fejleszthető világítási rendszereket

- különböző világítótest formákat, a helyek tökéletes kihasználása miatt

- személyes világítás kialakításának segítését

- természetes fényhez közeli fényviszonyok kialakítását egészségügyi szempontból

De miért?

Azért, mert számít! Ugyanis a kényelem fokozása, mint például jobb világítási környezet, bizonyítottan pozitív hatást fejtenek ki a dolgozók teljesítményére. Ilyen mért adat például az akár 25%-os mentális funkció és memória fejlődés vagy akár a 23%-os termelékenységi növekedés.

És itt lép képbe a Philips üzleti intelligencia rendszere, az InterAct.

Bemutatkozik a Philips InterAct

A Philips nemcsak a magánemberekre gondolt, az üzleti életben is innovatív világítási megoldásokkal szolgál. Pont ilyen az InterAct is. Ez egy Intelligens világítás, amely kimutatást készít épületed energiafelhasználási trendjeiről. Az InterAct Office, a Philips világítási rendszeréhez csatlakoztatva, lehetővé teszi, hogy úgy használd ki az IoT (Internet of Things) lehetőségeit, hogy közben épületed energiatakarékossá alakul, mintegy 80%-os energiamegtakarítással.

Hát ez nem semmi, hogyan működik?

Működése rendkívül egyszerű, a lényege, hogy LED világítótestekbe különböző szenzorokat integrálnak, amelyek anonim adatokat gyűjtenek energiafelhasználással kapcsolatosan. Ez lehetővé teszi, hogy optimalizáld világításod, úgy, hogy energiacsökkentés mellett a hatékonyság tovább nőjön és pénzt spórolj meg. Az ehhez szükséges szoftver telefonon is használható, az applikáció segítségével helyiségenként is szabályozhatod az épületet. Amennyiben nem mobillal szeretnéd szabályozni a rendszert, akkor sincs gond, ez az egyedülálló világítási rendszer ugyanis könnyen integrálható bármilyen IT rendszerbe és szabadon használható egy rakás különböző programmal.


A rendszer előnyei

Kiválóan integrálható az IoT-be
Világításhoz kapcsolva, ultramodern adatgyűjtési infrastruktúrával beillesztheted más épületek kezelőrendszereibe is, ezáltal több intelligens épületet is kialakíthatsz.

Segíti a költséghatékonysággal kapcsolatos döntéseket

Szenzorok által összegyűjtött kimutatásokat használ és költséghatékonyan összekötheted az épületfelügyeleti rendszerrel.

Növeli üzleted hatékonyságát
Optimalizálhatod dolgozóid munkakörnyezetét, személyre szabhatod az irodájuk világítását és hőmérsékletét, növelve ezzel hatékonyságukat.

Érj el, akár 80%-os energiamegtakarítást csak a világításon
A zöld munkahely elvárásait a LED világítással ötvözve energiát takaríthatsz meg munkatársaid kényelmének támogatásával egyidejűleg.

Mi kell hozzá?

Egy app a mobilodra
Szükséged lesz egy applikációra, amelyet iPhone-on és Androidos készüléken is használhatsz, hogy személyre szabhasd környezeted.

Szoftveres applikációk is elérhetőek
A gazdag partnerhálózat lehetővé teszi különféle testre szabott szoftveralkalmazások fejlesztését a hatékonyság és a munkahelyi innováció további növelése érdekében.

Központi vezérlőpult
Kezeld egész épületed világítását egy helyen. Figyeld a kimutatásokat és kövesd figyelemmel az energiafelhasználást.

LED világítótestek
Rengeteg InterAct kompatibilis LED fényforrás közül válogathatsz.

Szenzorok
Kiválaszthatod, hogy fényforrásba-épített vagy önálló szenzorokat használsz.

Vezérlés
Számos rendszerbe építhető vezérlőpanel, központ és kapcsoló elérhető.

Elsőre kicsit bonyolultnak hangzik? Csekkold a videót és meglátod, hogy pofonegyszerű!

Kedvet kaptál, nemigaz? Már csak egy picit kell várni, hamarosan nálunk is elérhető!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog