Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

Philips Hue Bluetooth – 2019 őszi újdonságunk (Hue Hétfő 36.)

2019. 09. 02. 14:44:27
Philips Hue Bluetooth – 2019 őszi újdonságunk (Hue Hétfő 36.)

Érdekel az okos világítás, azonban még nem próbáltad ki, esetleg másik rendszerről váltanál, de kíváncsi vagy mivel nyújthat többet számodra a Philips Hue? Akkor igazán jó helyen jársz, ugyanis sosem volt még ilyen egyszerű csatlakozni a Hue okos világához. Mindössze pár kattintás, és máris belekóstolhatsz az okos világítás univerzumába és megtapasztalhatod a Hue élményt! Öveket becsatolni, bemutatkoznak a Philips Hue legújabb Bluetooth rendszerrel ellátott termékei, amelyek segítségével most könnyedén okosra válthatod otthonod világítását! Hagyd a Bridge-et későbbre, ragadj mobilt vagy tabletet, hozd létre a saját „Smart Room”-odat és élvezd az okos világítás adta lehetőségeket! Mutatjuk hogyan!

 

Philips Hue okosvilágítási rendszer

A Philips Hue, a világ vezető intelligens LED világítás rendszere, amely nem csupán maximális kényelmet, de hihetetlen szabadságot is ad a kezedbe. A Hue termékpalettáján számos beltéri és kültéri lámpa, valamint rengeteg különféle fényforrás közül válogathatsz, amelyeket könnyedén, egy Bridge és a Hue mobilapplikáció segítségével vezérelhetsz, így kialakítva otthonod és kerted tökéletes fényeit. Legyen az tél vagy nyár, egy hétvégi filmezés, vagy akár egy romantikus vacsora, bármilyen hangulathoz megtalálhatod a megfelelő színt, amelyhez 16 millió gyönyörű árnyalat és természetesen rengeteg fehér tónus áll rendelkezésedre a meleg, sárgás fénytől kezdve, egészen a hűvös, kékes árnyalatokig. 

Ugrás a Philips Hue termékekre!

 

 

Philips Hue Bluetooth

A 2019-es év őszi időszaka rengeteg újítást hozott, ugyanis számos új termék mellett kaptunk egy alternatív vezérlési módot, amellyel jelentősen megkönnyítik a Hue rendszerbe való belépést. Korábban Hue rendszerünk kialakításához minden esetben szükség volt a Hue rendszer „szívére”, a Bridge-re, mostantól azonban a Philips Hue legújabb Bluetooth-os rendszerével akár Bridge nélkül is belekóstolhatunk az okos világítás világába. Mindössze egy kompatibilis lámpára vagy fényforrásra, valamint a Philips Hue Bluetooth alkalmazásra van szükségünk. Az Bluetooth-os rendszernek köszönhetően, a Bluetooth logóval ellátott dobozos termékek ugyanis már nem csupán Zigbee protokollon, hanem Bluetooth-on keresztül is kommunikálnak.

Az új Bluetooth technológiás megoldással mindössze egy „Room-ot”, helyiséget hozhatunk létre, és ezen a „Smart Room-on” belül 10 fényforrást tudunk kezelni. Emellett itt is rendelkezésünkre áll az Amazon Alexa hangvezérlése, a későbbiek folyamán pedig a Google Assistant-tel is vezérelhetjük Bluetooth-os lámpáinkat és fényforrásainkat.

 

 

Első körben E27, E14 és GU10 foglalatos fényforrások, valamint a Hue Go érkezik Bluetooth-os kivitelben, a későbbiek során azonban fokozatos ütemben megújul a korábbi termékkínálat és azok is elérhetőek lesznek Bluetooth-os változatban. Ez a termékfrissítés természetesen semmilyen előnyt vagy hátrányt nem jelent a már meglévő Philips Hue rendszer tulajdonosoknak, ugyanis az új Bluetooth-os lámpák együttműködnek a hagyományos Zigbee protokollon a Hue Bridge-dzsel, sőt esetleges bővítés esetén, 10 fényforrást túllépve továbbra is szükség van a Bridge-re. Ebben az esetben pedig az összes Philips Hue Bluetooth appon belül mentett beállítás szinkronizálódik a Philips Hue applikációban, így a korábbi változtatások sem vesznek el.

 

Ugrás a Philips Hue Bluetooth termékekre!

 

A Philips Hue Bluetooth applikációt itt tudod letölteni:

 

Mi a különbség a Philips Hue Bridge és a Philips Hue Bluetooth között?

Alapvető különbség a két rendszer között, hogy a Bluetooth-os megoldás csupán egy belépő szinthez elegendő, míg Bridge-dzsel a teljes funkcionalitás elérhetővé válik. Amíg a Philips Hue Bluetooth alkalmazás csupán egy helyiséget és 10 fényforrást kezel, addig a Philips Hue az egész otthonodat lefedi és akár 50 fényforrást és kiegészítőt is vezérelhetsz vele, így nem csak „Smart Roomot”, de egy egész „Smart Home-ot” is létrehozhatsz. Valamint, ha a Bridge-et is használod, elérhetőek lesznek számodra a Philips Hue automatizációi is, mint például a „Wake up light”, amellyel beállíthatod, hogy lefekvés vagy ébredés előtt fél órával hogyan viselkedjenek a fények a szobában. Sőt, ha Bridge mellett még a meethue.com oldalra is regisztrálsz, akár az „Out of home control” funkciót is használhatod, amellyel például, ha nyaralni mész, távolról is vezérelheted a fényeidet, elriasztva ezzel az otthonodba illetéktelenül behatolni vágyókat. Sőt, a Bridge használatával a Hue Entertainment is elérhető lesz és a világításod együtt változik a kedvenc filmeddel, zenéddel, játékoddal.

 

 

Kiknek ajánljuk a Philips Hue Bluetooth-t?

A Philips a Bluetooth-os újítását alapvetően azoknak szánja, akik még ismerkednek a Hue rendszerrel és egyfajta belépő szintet kínál számukra. Természetesen a Bluetooth-os felhasználóknak is fennáll a bővíthetőség lehetősége, ugyanis bármikor beszerezhetnek egy Hue Bridge-et, amellyel elérhetővé válik a teljes Hue élmény és kibővíthetik a rendszert akár 50 lámpáig, és használhatják a Hue mozgásérzékelőt, a Tap-et, valamint a DimSwitch-et

Emellett ez egy pénztárcakímélő megoldás is azoknak, akiknek nincsen szükségük okosvilágításra az egész otthonukba, és teljesen elegendő számukra a Philips Hue Bluetooth által nyújtott egy helyiség és 10 fényforrás vezérlésének lehetősége. Így nekik nem szükséges megvásárolniuk a Hue Bridge-et, viszont ők is ugyanúgy élvezhetik a Philips Hue alapvető okosvilágítási funkcióit.

 

Ugrás a Philips Hue Bluetooth termékekre!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Blog hue-blog

Keresés