Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

A hagyományos kapcsoló a múlté - Material Button, a burkolatba építhető kapcsoló a jövő!

A hagyományos kapcsoló a múlté - Material Button, a burkolatba építhető kapcsoló a jövő!

A hagyományos kapcsolók ideje a végéhez közeleg, a jövő pedig már nincs is olyan távol, megérkezett ugyanis a Láthatatlan Kapcsoló, a világítási trend legújabb őrülete. Már nemcsak világítási rendszeredet, de a kapcsolóidat is elrejtheted! Ezzel nem marad más csakis a funkcionalitás! Kíváncsi vagy, hogyan vezérelheted LED világításodat mindössze a falad vagy csempéd érintésével? Most megtudhatod!

Manapság a lakberendezés trendjei egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a korszerű világítási rendszerek, valamint ezek irányítási megoldásainak irányába. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egyre felkapottabbak az érintőpaneles kapcsolók, vagy akár a mobil applikációkon keresztül vezérelhető világítási rendszerek. Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt a klasszikus billenőkapcsolóktól eltérő változat, azonban mára már szinte sztenderddé nőtte ki magát. Ugyan még mindig vagányan hangzik egy kapcsoló, amely tapsra kapcsol fel és le, de mi tudunk ennél még klasszabbat!

Ismerd meg a Material Buttont-t!

Igen, már létezik a Láthatatlan Kapcsoló. A Material Button Magyarországon készül, I. osztályú alkatrészek felhasználásával. Maga a termék olyan technológiák ötvözetével született meg, amelyek által érintésérzékeny felületeket alakíthatunk ki, bármilyen felületet alkalmassá téve arra, hogy kapcsolóként funkcionáljon. Segítségével nem csak lámpák és fényforrások kapcsolása kivitelezhető, egyéb kapcsolók kiváltására is alkalmazható, ugyanis kifogástalanul funkcionál sötétítők, páraelszívók, beléptetőrendszerek, csengők, valamint lépcsők esetében is. 

Használd különböző felületeknél

Bármilyen 65 mm átmérőjű szerelődobozba beszerelhető. Fém kivételével minden anyaggal kompatibilis, tehát akármilyen - megfelelő vastagságú - felület mögé könnyen elhelyezhető. Legyen az egy bútorlap az előszobában, vagy akár egy csempe a fürdőben, egy érintéssel máris kapcsolóvá varázsolhatod. Gondtalan működést biztosít bármilyen általad használt elektromos eszköz működtetésében, a 30 mm-es vastagságú felület sem jelent neki akadályt, emellett maximálisan rongálásálló. Az elektronikai rész műgyantával van kiöntve, ezért teljesen vízálló és a mechanikai sérülésekre sem érzékeny. Praktikus és esztétikus megjelenést nyújt, amely ultramodernné teszi a lakást. Szerezd be Te is, ez az, amitől majd biztosan leesik mindenki álla!

Csak egy mobilapp-ra van szükség a beállításhoz

NFC technológiával kommunikál az erre alkalmas Androidos mobilkészülékekkel, amely által egyszerűen és könnyedén beállíthatod kapcsolóidat. Egy applikáció segítségével beprogramozhatod a kütyüt, ezt követően pedig már zökkenőmentes a használat. Szimpla, dupla érintésre programozhatod a készüléket, amelyekkel olyan funkciókat működtethetsz, mint fel-, és lekapcsolás, fényerő és színhőmérséklet szabályozás, valamint a kapcsoló RGB változatával hosszú érintéssel változtathatod fényeid színárnyalatát. Emellett rezgésérzékeny fajtáját elhelyezheted akár lépcsőknél, ahol megfelelő beállítások mellett, minden lépted után fénybe borul a lépcső. A legjobb az egészben, hogy nincs szükség bonyolult kábelrengetegre, az eszköz mindvégig rejtve marad. Ugye, milyen jól hangzik?! Az applikációt itt töltheted le.

Az MB app használata egyszerű: a telefont mindössze az áram alá helyezett kapcsoló elé kell tartani 1-2 cm távolságra, és az app máris kiolvassa az adatokat. Az érintőkapcsolók esetén 3 féle üzemmód lehetséges:

  1. Nyomógomb - addig világít a lámpa, amíg a kezedet a felületen tartod
  2. Kapcsoló - Egy érintés: bekapcsolás, még egy érintés: kikapcsolás
  3. Fényerőszabályozó: A felületen tartva a kezedet növelni, vagy csökkenteni tudod a LED szalagok fényerejét.

Figyelem! A Material Button tud relét is vezérelni, ezáltal 230V feszültségen üzemelő fogyasztót is kapcsolhatsz vele, de ez esetben nem szabad a szabályozó funkciót használni. A nagyfeszültségű szerelést pedig mindig bízzuk szakemberre!

Telepítés esetén mindig célszerű a burkolóanyag felhelyezése előtt kalibrálni a kapcsolót.

Kalibrálás

  1. Kösd a Material Button-t a 12VDC tápfeszültségre
  2. Tedd elé a később használt burkolólapot
  3. Az MB app-ban állítsd be az érzékenységet
  4. Kapcsold ki, építsd be a végleges helyére
  5. Mielőtt befalazod, próbáld ki még egyszer
  6. Már készen is vagy!

Hihetetlenül egyszerű megoldás a használata, segítségével pedig búcsút inthetsz hagyományos kapcsolóidnak! Kitűnően alkalmas LED szalagok, LED panelek, valamint LED lámpák vezérlésére, emellett kapcsolóid elrejtésével tovább növelheted modern otthonod fényét!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Heti újdonságok

Keresés