Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.

Hivatalos – A Philips bemutatja új ultra-energiatakarékos A-energiaosztályú LED fényforrásait

Hivatalos – A Philips bemutatja új ultra-energiatakarékos A-energiaosztályú LED fényforrásait

A világítási iparág vezető gyártója, a Philips augusztus 30-án jelentette be legújabb A-energiaosztályú LED fényforrásait. Az új fényforrásokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a fényforrásokkal szemben állított legszigorúbb EU szabályoknak és energiacímkézési rendeleteknek, amelyek szeptember 1-jétől kötelezővé válnak kötelező érvényűvé. A Philips új LED filament fényforrásai hosszabb élettartamukkal és gazdaságos üzemeltetésükkel nemcsak a pénztárcánkat, de bolygónkat is kímélik. Az ígéretes, sokkal fenntarthatóbb LED fényforrások a 40 és 60W-os hagyományos izzók fényerejével megegyező kivitelben érkeznek, várhatóan szeptember 1-jétől.

A hamarosan életbe lépő rendelet szerint az A energiaosztály besorolás eléréséhez a világítási termékeknek el kell érniük a 210lm/W energiahatékonysági értéket. A Philips ennek megfelelően 4 darab A-energiaosztályú LED fényforrást tervezett, amelyek megfelelnek a fentebb említett kritériumoknak, ami azt jelenti, hogy 60%-kal kisebb energiafelhasználással ugyanazt a fényáramot és minőséget nyújtják, amelyet a korábbi Philips fényforrások. A technológiai áttörésnek köszönhetően ezek a termékek az elsők az új Philips A-osztályú LED fényforrásai közül, amelyek megfelelnek az új EU energiacímkézési jogszabályok legmagasabb szintjének. 

 

Az alábbi A-energiaosztályú új Philips fényforrások válnak hamarosan elérhetővé:

Philips Classic E27 A-energiaosztály, 40W, 3000K melegfehér LED fényforrás

Philips Classic E27 LED filament fényforrás, 2,3W, 3000K, 485lm, A-energiaoszály, 40W kiváltó

Philips Classic E27 A-energiaosztály, 40W, 4000K természetes fehér LED fényforrás

Philips Classic E27 LED filament fényforrás, 2,3W, 4000K, 485lm, A-energiaoszály, 40W kiváltó

Philips Classic E27 A-energiaosztály, 60W, 3000K melegfehér LED fényforrás

Philips Classic E27 LED filament fényforrás, 4W, 3000K, 840lm, A-energiaoszály, 60W kiváltó

Philips Classic E27 A-energiaosztály, 60W, 4000K természetes fehér LED fényforrás

Philips Classic E27 LED filament fényforrás, 4W, 4000K, 840lm, A-energiaoszály, 60W kiváltó

 

Fényforrás, amely akár fél évszázadot is kibír

Az új A-osztályozású LED fényforrások – amelyek megfelelnek a Philips EyeComfort kritériumainak is -jelen formájukban a márka leghatékonyabb fényforrásai. A gyártó a fogyasztók számára a korábbi Philips LED fényforrásoknál akár 3 és félszer hosszabb élettartamú LED fényforrásokat kínál, amelyek körül-belül 50.000 órán át képesek biztosítani fényüket. Ezt eddig csak a professzionális használatra szánt LED termékek nyújtották. Általános használat mellett, amely körül-belül napi 3 órát jelent, az átlagos élettartam elérheti akár az 50 évet is, így hosszú távon kiváló befektetés jelent mind a pénztárcánk, mind a bolygónk szempontjából.

Elérhetőség

Az új A-energiabesorolású LED fényforrások a már megszokott, műanyagmentes csomagolásban érkezik, annyi különbséggel, hogy a korábbi dobozokkal ellentétben zöld háttérszín jelöli az új, fenntartható termékvonalat. A korábbi termékek energiacímkéi az új jogszabályoknak megfelelően, szeptember 1-jétől fokozatosan módosulnak.

A Philips elkötelezett amellett, hogy a jövőben tovább növelje a hatékonyságot, és továbbra is törekszik arra, hogy 2021-es év végére teljes termékkínálata tekintetében elérje a teljes műanyagmentességet.

Képek forrása: lighting.philips.co/uk
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek