Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

CES 2019: Philips Hue kültéri mozgásérzékelő, LED reflektor, kerti lámpák

2019. 01. 09. 15:59:40
CES 2019: Philips Hue kültéri mozgásérzékelő, LED reflektor, kerti lámpák

A tegnapi napon elkezdődött a 2019-es CES kütyüvásár Las Vegasban és máris hatalmas bejelentéssel borzolta fel a kedélyeket a Philips Hue csapata, a kiszivárgott hírek ugyanis igaznak bizonyultak és új termékekkel indulhat ez az év. Rengeteg kiváló elképzeléssel és nagyszerű ötlettel leptek meg minket.

Hivatalosan is megerősítették

Most már hivatalos információkkal is alátámasztották, hogy kültéri Hue termékek érkeznek. A Philips hivatalos oldalán jelentette be, hogy februárra várhatjuk az újdonságokat, nem is kis számmal, hiszen több termék érkezését is beharangozták. Érkeznek fali, álló és kandeláber lámpák beépített LED-es változatban, valamint Hue LED reflektorok, egyszínű fehér, illetve RGBW kivitelben.

  Irány a webshop >>

Ígéreteik szerint, például februárban (szerintünk lesz abból bőven március is...) érkezik a Philips Hue Welcome LED reflektor falra szerelhető változatban, amely 2700K-es melegfehér fénnyel világít. Egyszerű, letisztult külsővel, fekete színű kerettel várhatjuk.

Emellett érkezik szintén könnyen falra rögzíthető kivitelben RGBW (White and Color Ambiance) párja, a Philips Hue Discover.  

  Irány a webshop >>

Várhatunk egy Philips Hue Econic nevű lámpacsaládot, telis-tele falra szerelhető fehér és színes fényű lámpákkal.

 

Bővült kültéri lámpa palettájuk fehér fényű Philips Hue Fuzo lámpákkal.

Végül, de nem utolsósorban újragondolt verzióban érkezik a Philips Hue Calla nagyobb kivitelben, fehér és színes fényekkel. 

 

  Irány a webshop >>

Philips Hue kültéri mozgásérzékelő

A legjobban várt termék azonban minden bizonnyal a kültéri mozgásérzékelő szenzor. Egyelőre fekete színben pompázó darabokat láthatunk, arról nincs információnk, hogy a későbbiek során fehér színben is elérhetőek lesznek-e. Amit azonban tudunk, hogy vezeték nélkül telepíthető elemes kivitelben érkezik, IP54-es védelemmel, azaz remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak. Használatának feltétele pedig, hogy rendelkeznünk kell Philips Hue Bridge központi egységgel a működéshez.

A már piacon levő beltéri mozgásérzékelőhöz hasonlóan automatikusan kapcsolja a fényeket a kívánt beállítások alapján és ideig, Bridge-hez csatlakoztatva pedig a megújult Hue applikációval is könnyedén kiválaszthatjuk, hogy mely lámpákat szeretnénk vezérelnivele és természetesen ugyanígy beállíthatunk hangulatüzemmódokat is. A beépített alkonykapcsoló segítségével pedig biztosak lehetünk abban, hogy lámpáink tényleg csak akkor kapcsolnak fel, amikor már sötét van és valóban szükséges.

Egyszerű beüzemelés

Ahogy korábban már írtuk, a mozgásérzékelő elemes, ezeték nélkül telepíthető, ez nagyban megkönnyíti a beüzemelést, ugyanis nincs szükség villanyszerelőre. Kicsomagolás után azonnal használatba vehető, a Hue mobilapp segítségével telepíthetjük és konfigurálhatjuk a szükséges beállításokat.

  Irány a webshop >>

A gyártó igazán kitett magáért, ugyanis többféle rögzítő elemet, többek között külső és belső sarokelemet is csomagolt a termékhez, ezzel jelentős mértékben megkönnyítve a felszerelést. Elhelyezhetjük az udvarra, az ajtó fölé, garázsba vagy bárhová, ahová csak szeretnénk.

Biztos védelem a betörők ellen

A kültéri újdonságot széles látószögű szenzorral látták el, emellett a hatótávolsága is felettébb nagy, így biztosan érzékeli a legapróbb mozgásokat is a ház körül és már fényárban is úszik otthonod, sőt még azt is beállíthatod, hogy a lakás beltéri lámpái is működésbe lépjenek, ami nagy előny, hiszen így nagy eséllyel elriad az összes, otthonod környékén ólálkodó betörő.

  Irány a webshop >>

"Google, ébressz fénnyel!"

Az idén Vegas-ban tartott CES 2019 rendezvényen a Google-lel karöltve egy újabb izgalmas újítást is bejelentettek. Egy gyümölcsöző együttműködés keretein belül mostmár lehetőségünk nyílik Hue lámpáink hangalapú utasítása. A Philips és a Google szövetségének köszönhetően ugyanis egyszerűen vezérelheted Hue fényforrásaidat a keresőóriás által fejlesztett Google Assistant-tel (angolul).

A Philips világítás automatizálási törekvéseiből látszik, hogy fontos szerepet tulajdonít a fény jótékony hatásainak kihasználásában, emiatt nem meglepő, hogy egy újabb hasonló célú fejlesztéssel rukkoltak elő. Szervezetünk számára elengedhetetlen, hogy megfelelő fényviszonyok között teljenek mindennapjaink. Ilyenkor jobban teljesítünk, több energiával álljuk meg helyünket a hétköznapokban, azonban sajnos nem mindenhol kapjuk meg a Nap természetes fényéhez hasonló minőséget, emiatt gyakran fáradtak és nyomottak vagyunk. Ennek enyhítésére szolgál a két cég közös munkájának eredménye.

Kezdő funkcióként kipróbálhatjuk az egyszeri riasztás szinkronizálása funkciót, amlely lehetővé teszi, hogy a Google Assistant-en keresztül utasítást adjunk Hue fényforrásainknak. Utasíthatjuk például arra, hogy kapcsolja be a lágy ébredés funkciót. Ilyenkor Hue fényforrásaink fél órán keresztül a felkelő Nap fényeivel világítják be szobánkat a kellemes ébredés érdekében lassan növekvő fényerővel.

Használhatjuk az úgy nevezett Sleep and Wake funkciót is. Ez azt takarja, hogy ha például utasítjuk digitális asszisztensünket, hogy hunnyjnak ki a fények este 10-kor, akkor szépen lassan kellemes, melegfehér árnyalatra változtatja lámpáink fényét és 15 perc leforgása alatt elalszanak.

A direkt utasítás funkcióval Google asszisztensünkön keresztül utasíthatjuk fényforrásainkat azonnali le és felkapcsolásra. Emellett ugyanúgy, mint a Hue applikációnál, a Google Home-ban is csoportosíthatjuk fényforrásainkat helyiségenként, így könnyedén beállíthatjuk rutinunkat otthonunk különböző tereibe is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hue-blog

Keresés