Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

Akcióban a Nanoleaf Canvas – hozzánk is megérkeztek a négyszög panelek

Akcióban a Nanoleaf Canvas – hozzánk is megérkeztek a négyszög panelek

Végre bemutatótermünkbe is megérkeztek a Nanoleaf Canvas várva várt okos LED panelei. A gyártó már az Aurorával is elég magasra tette a lécet, azonban az új Canvas panelekkel sikeresen bizonyította, hogy még mindig tudnak újat mutatni! A kiszivárgott információk alapján nem ez az utolsó forma, amellyel a közeljövőben előrukkolnak, hiszen a CES 2019-es kütyüvásárán a Canvas mellett beharangozták a nagy valószínűséggel Hexagon névre hallgató hatszögpanel érkezését is. Azonban az idei év egyértelműen a Canvas éve, ugyanis kétség sem fér hozzá, hogy idén ez a legtutibb újdonság, amelyért mindenki rajong majd.

Az okos világítás új dimenziója

Lehull a lepel a Nanoleaf Canvas új okos LED paneleiről. Kipróbáltuk, az eredmény pedig igazán meggyőző volt. A 2016-ban debütált Aurora háromszögek után, a nemes egyszerűséggel formát váltó Nanoleaf ezennel négyszög alakú panelekkel rukkolt elő. A formaváltás mellett viszont több szerkezeti újítás is történt, amelyek nemcsak praktikussá, de még sokszínűbbé teszik a Canvas smart paneleket.

Irány a webshop >>

A Nanoleaf az Aurora háromszögei után 15x15 cm-es négyzet alakú panelekre váltott. Az új forma pedig eddig még nem látott funkciókat is hozott, hiszen a Canvas okos LED panelek, nemcsak gyönyörű színekben pompáznak, hanem érintésérzékenyek is. A Nanoleaf applikáció segítségével beprogramozhatjuk, hogy érintésre hogyan viselkedjenek a lapok. Például beállíthatjuk, hogy gesztusvezérlésre üzemmódot váltsanak és a következő színjáték módra kapcsoljanak.

Továbbá újítás még, hogy a 9 panel közül egy vezérlőegységként is funkcionál. Ez azt jelenti, hogy manuálisan kapcsolhatjuk be és ki a rendszert, a + és – jel segítségével állíthatjuk a fényerőt, valamint válthatunk színjáték üzemmódot, vagy kapcsolhatunk véletlenszerű lejátszásra is.

Irány a webshop >>

A Nanoleaf panelek egyik legklasszabb lehetősége, hogy a hangvezérlés gyárilag megtalálható a Canvas panelekben, ugyanis beépített audio modullal látták el a gyártók. Így bármelyik kedvenc zeneszámunkat könnyedén feldobhatjuk ritmusra villanó és lüktető színes fényekkel. Ha már van Aurorád, akkor csoportvezérléssel egyszerre állíthatod mind a két típuson az effekteket.

A Nanoleaf termékei egyébként mind-mind vezérelhetők saját Nanoleaf applikációjuk segítségével, emellett pedig kompatibilisek még az Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant és az IFTTT rendszerekkel is.

Felszerelés

Nem bírtuk ki, amint megérkeztek bemutatótermünkbe a Canvas-csomagok, azonnal felszereltünk egy Nanoleaf Smarter Kit 9 darabos kezdőkészletet a falra. Ehhez szerencsére minden szükséges kiegészítőt megtaláltunk a dobozban. A kezdőszett egyébként 9 darab Canvas panelt tartalmaz, amelyből az egyik maga a vezérlőegység. Emellett van még benne 9 darab Nanoleaf csatlakozó, 28 darab kétoldalú rögzítőtapasz, valamint a doboz rejt még tápegységet és egy használati utasítást.

Irány a webshop >>

Felhelyezés előtt érdemes portalanítani a kiválasztott felületet az optimális tapadás érdekében, valamint erősen ajánlott előre „modellezni” az elkészítendő formát, ugyanis korrigálásra a felrakás után nincs lehetőség.

Amint mindezekkel megvagyunk, kezdődhet az előkészülés második fázisa, amikor minden felhelyezendő LED panelre fel kell ragasztani az öntapadós párnácskákat. A leírás alapján három helyen érdemes rögzíteni a négyszögeket. Célszerű a vezérlőegységgel kezdeni és abból kiindulni. A vezérlőegységbe kell csatlakoztatni a tápot, valamint a következő panelt vagy esetleg többet. Kétvégű lapos csatlakozókkal illeszthetjük egymáshoz a négyszögeket, amelyeket az összeillesztendő darabok egy-egy aljzatába kell bedugni. Minden Canvas panelen oldalanként egy csatlakozó áll rendelkezésünkre (ezeket minden esetben mélyedéssel és kis nyíllal jelölik), hogy felhelyezésnél minél több variációs lehetőségünk legyen.

Felszerelése pofonegyszerű, a tervezéstől és az előkészületektől számítva mindössze pár perc. A játszi könnyedséggel összeilleszthető panelek pillanatok alatt működésre készek és nyomban bárkit elkápráztatnak.

Irány a webshop >>

Nanoleaf app

Ahogy a Philips Hue-nak, úgy a Nanoleaf-nek is van saját mobilapplikációja, amely kompatibilis Apple iOS rendszerekkel, valamint ugyanúgy kedvez az Android felhasználóknak is. HomeKit-es rendszer lévén egyébként Hue-val is könnyedén használható az app, amelyet az alábbi képekre kattintva le is tudsz tölteni a megfelelő platformra.

Irány a webshop >>

Az alkalmazás nem igényel komolyabb szaktudást, rendkívül intuitív, kezdő felhasználók számára pedig rengeteg oktató funkciót csempésztek bele, hogy biztosan ne legyen gond a használattal. Az applikáció egyelőre magyar nyelven nem elérhető, angol nyelven működik, ez azonban cseppet sem jelent gondot, ugyanis teljesen logikus, a felépítésével bárki könnyedén képes lesz használni.

Csatlakoztatás és felismerés után máris láthatjuk kirakott paneleinket a képernyőn, ráadásul az általunk felhelyezett mintában. A Nanoleaf app teljes szabadságot ad a kezünkbe, amellyel könnyedén személyre szabhatjuk okos világításunkat. Használatával elnevezhetjük fényeinket, helyiségeket hozhatunk létre, valamint csoportokba rendezhetjük őket. Szabályozhatjuk a színeket és a fényerőt, beállíthatunk úgynevezett „jeleneteket”, így különböző tónusokkal fejezhetjük ki hangulatunkat. Az applikáció lehetőséget nyújt még a vezérlés programozására is, kiválaszthatjuk például, hogy hogyan reagáljanak a panelek az érintésünkre.

Hangulatos fényszínház otthonodba

Ha a Nanoleaf Aurora bejött, a Canvast imádni fogod. Vadiúj négyszög panelekkel új dimenzió nyílik az okos világítás horizontján, még több variáció és lehetőség az egyedi, személyre szabott hangulatfények terén. Segítségével bármilyen helyiséget azonnal feltölthetsz élettel, gyönyörű színei bárkit azonnal megbabonáznak.

Irány a webshop >>

Legyen az hálószoba, nappali vagy gyerekkuckó, bárhol színesebbé teszi a mindennapokat, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas újdonság az érintésre reagáló Canvas LED panel. Varázsolj mesés fényszínházat otthonodba és garantáltan felpezsdülnek a szürke hétköznapok. Használd az audió modult és fűszerezd meg a hangulatot mesés dallamokkal és gyönyörű fényekkel. Érezd, ahogy a ritmus és a színek átjárják otthonod minden szegletét.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Blog

Keresés