Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Termékek Menü

Nagy fényerő, nagy LED profil

2018. 02. 21. 13:55:00
Nagy fényerő, nagy LED profil

RGB LED szalag világítás telepítésén gondolkodsz? Fontos lenne, hogy hatalmas fényerőt produkáljon, nem csak dekorációs célra használnád? Nincs ötleted, hogyan indulj el? Ez a bejegyzés Neked szól!

Új termék a porondon!

Sokan érdeklődtetek, hogy mikor várható a jelenlegieknél erősebb fényű RGB LED szalagunk. Jelentem, a napokban megérkezett a 120 LED/méteres RGB LED szalag! Termékpalettánkon újdonságnak számító 3030-as (3,0x3,0 mm) chipekkel készül és már a méterenkénti LED sűrűsége is árulkodik a nagy fényerőről. A szalag méterenként 2160 lm fényáramot produkál, ami kifejezetten erősnek számít a mezőnyben, akár általános világítási célokra is megfelelő lehet.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődésed, adunk néhány tippet, hogyan szereld fel.


DIY sarok következik  laugh

Ha a kiválasztott LED szalagod megvan, a következő pont a szalag tápfeszültségének kiderítése lesz, ez általában 12 vagy 24V. Ez azért lesz fontos, mert a tápegységet ehhez kapcsolódóan fogod keresni. A trafó megtalálásához a következő, amit minden LED szalag esetében figyelembe kell venned, az a méterenkénti fogyasztása lesz. Amennyiben megengeditek, maradnék példaként az újdonságnál. A fogyasztás minden esetben méterenként értendő, ez jelen esetben 24W lesz. Ahány méter LED szalagot tervezel használni, ezt a méterenkénti fogyasztást annyival szorozd meg és meg is van , hogy kb. milyen teljesítményű tápegységet kell választanod. Praktikus a kapott értékedhez 15-20%-ot pluszban rászámolni és picit nagyobb teljesítményű tápegységet választani.
Lássuk gyakorlatban 2 méter LED szalaggal: (2x24W)=48W  48 * 1,2= 57,6W ---> a megfelelő tápegység ez lesz.

Eddig gyerekjáték ugye?
 

A következő lépés annak a megtervezése, hogy hogyan szeretnéd ezt felszerelni. Példánknál maradva, a LED szalagoknak ekkora teljesítmény mellett mindenképpen hűtésre, hőelvezetésre lesz szüksége, hogy ne károsodjon. Ennek egyik legegyszerűbb és legdekoratívabb megoldása, ha egy alumínium LED profilban szereled fel a kívánt helyre. Ezeknek a profiloknak már rengeteg, különböző funkcióval ellátott típusa létezik. Személyes kedvencünk a Topmet Linea20 alumínium LED profil. Oka is van: a legkülönbözőbb ötletek is megvalósíthatók vele... de tényleg. Rengeteg kiegészítő eleme van (több, mint 20), melyeknek köszönhetően többféle módon alakíthatsz ki függesztett, mennyezeti vagy akár falon elhelyezett világítást is. Szélességének köszönhetően simán belefér két LED szalag is, valamint a különböző előlapoknak köszönhetően  egyes profiloknál a sugárzási szög is megválasztható, így teljesen személyre szabott világítótest hozható létre.

Ötletmorzsák

  

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Blog