Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

Hue Hétfő 33: Új frissítéssel zárta az óévet a Philips Hue, újdonság várható az újévre

Hue Hétfő 33: Új frissítéssel zárta az óévet a Philips Hue, újdonság várható az újévre

Megújult kezelőfelülettel és szuper újításokkal lepték meg az okosvilágítás szerelmeseit a Philips Hue mobilalkalmazás fejlesztői, ugyanis december 19-én kiadták az applikáció frissítését, amely nem csak kibővített funkciópalettával és még nagyobb szabadsággal ajándékoz meg, de végre megoldást kínálnak a régebbi verzió egy igazán bosszantó tulajdonságára is. Ha eddig még nem próbáltad, most megmutatjuk, miért is érdemes! Emellett leleplezzük, milyen újdonság érkezik idén!

Vadiúj design, stabilabb működés

Az okos világításban élen járó Philips nem várt újdonsággal lepte meg felhasználóit, ugyanis - mindenki örömére – kiadták a Hue mobilapp 3.11.1-es verzióját, amelyben ígéretes változtatásokat eszközöltek. Javult az alkalmazás felhasználói felülete, sokkal jobb élmény lett a használata, emellett néhány stabilitási problémát is orvosoltak.

Rengeteg funkció, teljes szabadság

A Philips Hue mobilalkalmazás használatával könnyedén elhozhatod a jövő világítását otthonodba, hiszen számos lehetőséget kínál mezei felhasználóknak is, hiszen komolyabb hozzáértés nélkül is egyszerűen működtethető, ugyanakkor az élmény továbbra is magával ragadó.


Trendi, felhasználóbarát kezelőfelület

Az alkalmazás telepítése faék egyszerűségű, ugyancsak könnyedén, szinte egy gombnyomással párosíthatod Hue Bridgeddel és már csak pár beállítás választ el a Hue-élménytől. Könnyedén felismertetheted a rendszerrel kompatibilis lámpáidat/fényforrásaidat, amelyeket együtt, helyiségenként csoportosítva, vagy akár külön-külön is vezérelhetsz.

Többféle opció áll rendelkezésedre, válogathatsz akár 16 millió színárnyalat közül és állíthatod kedvedre fényforrásaid fényerejét, vagy a manuális beállítás helyett böngészhetsz akár előre beállított hangulatok között is, amelyeket könnyedén személyre szabhatsz, illetve készíthetsz egyedi hangulatbeállításokat is. Emellett a csak dimmelhető fényforrásaidat is könnyen szabályozhatod az applikáció segítségével.

Az Hue alkalmazás egyik legklasszabb funkciója, amellyel már a korábbi verzió is rendelkezett, az az, hogy egyszerűen, akár egy mozdulattal kedvenc képed színeibe is boríthatod lakásodat. Működését tekintve roppant egyszerű, nem hologram-technológiáról van szó, az app csupán a kiválasztott kép színeit felhasználva egy előre betáplált algoritmus segítségével kikeveri a megfelelő árnyalatot és máris kész a varázslat!


A szegedi Tisza-parton készített kép színeiben pompáznak lámpáink

Illeszd a fényt napi rutinodba!

A Philips méltán a világítás automatizálás egyik zászlóshajója, hiszen nagy hangsúlyt fektet a jövő technológiáira, elég, ha csak az InterAct rendszerét említjük, amelyről korábban már írtunk. A gyártó a Hue-val is igyekszik ebbe az irányba fejleszteni, és nagy hangsúlyt fektet a fény alternatív hasznosítására. Halhattunk már arról, hogy a fénynek mennyire sokrétű felhasználási területei vannak, amelyeket ugyan kis léptekkel, de igyekszik a felhasználóknak is bemutatni. Természetesen a mobilappból sem maradhattak ki ezek a funkciók. Könnyedén időzítheted fényeidet mindennapi szokásaidhoz, hogy mindig a tökéletes legyen a megvilágítás. Főbb napi rutinjaidhoz kötheted fényeid működését, és időzítheted őket. Például beállíthatod, hogy minden fényforrásod a legmegfelelőbb időben kapcsoljon le vagy fel, illetve fényeid színhőmérsékletét is remekül időzítheted, így azok napszakonként változhatnak, éppen úgy, ahogy odakint a Nap mozgásával a természetes fény.

Kellene egy emlékeztető?!

A Hue applikáció használata olyan klassz dolgokat is lehetővé tesz, mint például a „fényemlékeztető”. Ez annyit tesz, hogy az alkalmazás felületén úgy állítod be lámpáidat, mintha azok az ébresztőóráid lennének, amelyek különböző fényjáték beállítással emlékeztetnek az elvégzendő teendőidre.

Lokáció-alapú üdvözlőfény? Naná!

Ismered az érzést, amikor az ajtó előtt állsz vak sötétben és kutatod a kulcsodat a zsebedben, a táskádban, hogy vajon hová is tetted? Ints búcsút a kellemetlen keresgélésnek és a sötétben botladozásnak! Az app erre is kínál alternatívát. Az okos világítás egyik nagy előnye, hogy valóban okos. Okostelefonunk különböző funkcióit hasznosítva még kényelmesebbé teszi életünket. Ilyen remek megoldás például a helyadataink felhasználásával történő világításvezérlés. Ez az igen technikai definíció annyit takar, hogy a telefonunk segítségével a tartózkodási helyünk alapján is képesek vagyunk beállítani világításunk le- és felkapcsolását, hogy otthonunk fényárba boruljon, amint a ház közelébe érünk, vagy éppen lekapcsolódjanak, ha elmentünk otthonról. Így biztosan nem kell többé azon gondolkodnunk, hogy vajon lekapcsoltuk-e a lámpát indulás előtt.


Hue lámpáid üdvözölnek, amikor hazaérsz

Megjött a várva-várt funkció: itt a Power-On Behavior!

A Hue app frissítése a megszokott funkciók mellett, most egy hatalmas újítást hozott, amelyre már tényleg nagyon nagy szükség volt. A korábbi verzió használatánál ugyanis nem kevés bosszúságot okozott, amikor végre tökéletesen beállítottuk otthonunk fényeit, azonban szerencsétlenségükre, véletlenül lekapcsoltuk világításunkat. Ez ugyanis azt jelentette, hogy kezdhetjük az egészet előröl, mert minden eddigi módosításunk visszaállt alapbeállításra. A 3.11.1-es verzió azonban bővült a Power-On Behavior funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy egy ilyen baleset után visszaállítsuk legutóbbi beállításunkat, megkímélve minket attól, hogy újrakezdjük világításunk programozását. A friss app használatával egy hirtelen lekapcsolás után választásunk nyílik arra, hogy kiválasszuk, alapbeállítást vagy a legutoljára beállított módosításokat szeretnénk használni.


Állítsd vissza könnyedén legutóbbi beállításaidat!

+1 Hamarosan érkezik a Hue kültéri mozgásérzékelő

Mivel is indulhatna jobban az év, mint a Hue újításaival! Érkezik ugyanis egy újdonság, a kültéri mozgásérzékelő. Ezidáig csupán beltéri mozgásérzékelős megoldást kínáltak, jóllehet sokan ezt kültéren is problémamentesen használták, azonban most tervben van a kültéri változat is.


Philips Hue kültéri mozgásérzékelő

Különböző spekulációk már napvilágot láttak azzal kapcsolatban, hogy hamarosan érkezik a Hue kültéri mozgásérzékelője, ugyanis a közelmúltban több árulkodó jel is volt arra, hogy talán Las Vegasban, az idei CES keretein belül kerülhet bemutatásra. Valamint kiszivárgott dokumentumok szerint nagy számban érkeznek új kültéri Hue lámpák, amelyekről már technikai adatokat is olvashatunk. Ilyen például a Philips Hue Econic, a Fuzo, és a Welcome. Ebből többen arra következtetnek, hogy a 2019-es CES rendezvényen az új lámpák mellett a kültéri mozgásérzékelőt is bemutatják.


A Philips Hue kültéri újdonságai: Econic és Fuzo 

Mindenesetre mi már nagyon kíváncsiak vagyunk…

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog hue-blog

Keresés