Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Menü

Jöttünk, láttunk, visszamennénk – Élménybeszámoló a 2019-es milánói Euroluce kiállításról

Jöttünk, láttunk, visszamennénk – Élménybeszámoló a 2019-es milánói Euroluce kiállításról

Óriási élmény és remek hangulat várt ránk az idei Euroluce kiállításon, ahol idén is reflektorfénybe helyezték a világítást és a fényt. A rendezvény április 9-én nyitotta kapuit, amellyel párhuzamosan zajlott az 58. Salone Del Mobile bútorkiállítás is, ahol rengeteg neves gyártó mutathatta be bútorait. A 6 napos kiállítást Milánóban rendezték meg, ahová tömegesen érkeztek a világítás és a design szerelmesei. Magyarországról is több látogató érkezett, a sűrű tömegben sokszor el lehetett csípni egy-két hazai szót. Az első napon tett látogatásunk során rengeteg inspiráló lámpakölteményt csodálhattunk meg, őrületes kombinációkban. Az élmény leírhatatlan, de mégis megpróbáljuk szavakba önteni.

A LED a jelen és a jövő

Az Euroluce nem egy egyszerű világítástechnikai kiállítás, sokkal inkább a formatervezők izgalmas ötleteinek bemutatása. Az esemény fő tanulsága, mindenképpen az, hogy mára már a LED technológián kívül más szinte nem is létezik. A LED technológia által olyan tervezési szabadságot kaptunk, amelyet a hagyományos fényforrások korában nem engedhettünk meg magunknak. Rengeteg új forma és elképzelés válhat valóra, amelyek kivitelezése csakis LED-es megoldással lehetséges. Kijelenthetjük, hogy a világítástechnológia forradalmát éljük, ahol szó szerint életre kelthető a fény. A piaci igényeknek megfelelően a designer lámpák kategóriájába is nagy számmal férkőztek be okosvilágítási rendszerekbe integrálható különlegességek, előrevetítve számunkra a jövő világítási trendjeit.

Philips Hue kompatibilis designer lámpák

Egyedi kertvilágítási ötletek: világító virágcserép és borhűtő egy kis extrával

Különleges okos kerti lámpa megoldások beépített bluetooth hangszórókkal és extra tulajdonságokkal. Elhelyezheted a különleges lámpatesteket a kert bármely pontján és egyszerűen vezérelheted mobilodról a zenét. A különleges technológiának hála kijelölhetsz master lámpát, amelyet mobilodról vezérelhetsz, amíg a lámpák továbbítják egymásnak a hangot. Hát nem klassz?

Ötletes kerti mécses bluetooth hangszóróval

Itt minden a designról szólt

Nem kis költségvetésű rendezvénysorozatról van szó, a prémium minőségű lámpák és az ezekhez elkészített fényűző standok biztosan rengeteg befektetett időbe és pénzbe kerültek, azonban annyi biztos, hogy a végeredmény elvarázsolta a közönséget. A kiállítók egyedi témákon és hangulatokon keresztül igyekezték átadni műveik varázsát, olykor a dekoráció és a stand is igazi műalkotásként tündökölt. Rengeteg magával ragadó installáció is készült, a letisztult, absztrakt és modern standoktól kezdve, az űrhajós tematikán át, egészen a tündérmesékbe illő koncepciókig.

Absztrakt stílusú stand a LASVIT-tól

Egyedi űrhajós témájú stand a ZAVA lámpákhoz

Különleges forgó megoldás a lehengerlő élményért

Az ember egyből egy tündérmesében érezhette magát, miközben ezek a gyönyörű világító gömbök körbe-körbe forogtak különböző fényjáték megoldással. Rengetegen megcsodálták a különleges interaktív fénykollázst.

Designer lámpák elsőkézből

Formabontó kültéri és beltéri különlegességekben gyönyörködhettünk, életre hívva a tervezők különleges és nem mindennapi elképzeléseit. Olyan neves gyártók exkluzív termékeit csodálhattuk meg, mint a Flos, Occhio, Slamp, Folio vagy akár a Fabbian, de hazai tervezők is megcsillogtatták tudásukat, jelen volt ugyanis a magyar Manooi, akik a fényűző kristálycsillárok újragondolt verzióival kápráztattak el bennünket.

Egyedi kristálycsillár elképzelés, gyönyörű részletekkel fantasztikus növényes környezetben elhelyezve

Különleges modern formák dinamikus kompozíciója

Dinamikus formák és rengeteg anyag került bemutatásra, láthattunk fém, üveg, kristály, beton, rizspapír és műanyag felhasználásával készült csodákat, páratlan vonalvezetéssel. A klasszikus, földhözragadt daraboktól egészen a modern, már-már futurisztikus darabokig minden megtalálható volt a palettán, a közönség nagy örömére. 

Egyedi letisztul formájú, fémes hatású fali lámpák mesés, rejtett fényjátékkal

A modern vonalon rendkívül széles palettán mozogtak a lámpakreációk. Rengeteg forma és elképzelés öltött alakot a kiállításon. Fali, mennyezeti és függesztékek széles választékával találkozhattunk egyedi formatervezéssel. Szó szerint átéltük, ahogy a tervező ötlete testet ölt az elkészült lámpában.

Mesés üveglámpák a Fabbian tervezőinek tollából

Különleges üveg és gömb kompozíciójú lámpákkal is találkozhattunk bőven, ez az örök kedvenc idén is helyet kapott a csodás tervek között.

'Hagyományos", fényűző kristálycsillár

Hatalmas extravagáns csillár, rengeteg apró virágrészlettel

Születtek igazán ötletes megoldások, szintén a modern, formabontó vonalon. Rendkívül egyszerű és kreatív elképzelés, amely rendkívül mutatós lehet egy kontrasztos térben. Gyönyörű fényjátékot fest a falra, ugyanakkor művészi hatást kelt, amelyről nehezen vesszük le a szemünket.

Izgalmas rejtett világítási megoldások

Ez ám az igazán rejtett világítás! Többféle anyag mögé rejthető világítás, amelynek állását könnyedén szabályozhatod. Vezéreld a fény erősségét a lámpád állásának megváltoztatásával! Szuper ötlet!

Kültér kimaxolva

Az egyedi beltéri világítási megoldások mellett szót kell ejtenünk a kültéri fényekről is. Kerti világítás terén is változatos volt a kínálat, a hagyományosabb darabok mellett megjelentek az okos technológiával készült lámpák, valamint itt is taroltak a különlegességek. 

Hagyományos kerti álló, leszúrható és fali lámpák között egy kis érdekesség. Fehér, a gyertya fényét utánozni képes kültéri lámpák. Rendkívül hangulatosak egy teraszon elhelyezve sütögetéshez, de kerti bulikhoz is igazán kellemes hangulatfényt biztosítanak.

Fali és leszúrható kerti lámpák több színben, különleges textúrával

Gyönyörű kertifény kollekció igényes kertekbe

És persze ne feledkezzünk el a kültéri hordozható lámpákról sem, ugyanis mobilitásuk miatt még mindig igazi kerti kedvencek. 

Világítás élőnövényes részletekkel

A lámpák és a zöld növények kombinációja igazán különleges összhatást kölcsönöz a térnek. Egyediségét a tulajdonképpen az üde természetessége adja, ahogy a lágy fények és a friss zöld növények szimbolizálta természetesség ötvöződik egy csodás kompozícióban. Többen is alkalmazták a növény/lámpa kombinációt és szerintünk mind nagyon jól sikerül. A legtöbb esetben a kevesebb, néha több elven alkalmazták a fény arányát, többnyire éppen csak sejtelmesen világít ki a zöldellő növénykoszorúk közül. Remek ötlet, amelyet bárki alkalmazhat otthonában speciális kiegészítők nélkül, azonban elérhetőek különösen erre a célra készített növényes lámpák, amelyek lehetőséget adnak a növények lámpatestre való ültetésére.

Káprázatos lámpa és növény kompozíció

Egyedi hatást érhetünk el növényes falak létrehozásával is, amelyeket lágy, kellemes fénnyel világíthatunk meg. Gyönyörű mohás falikompozíciókat láthattunk az Euroluce kiállítóinak palettáin is. Lágy rejtett világítótestekkel vagy LED sávokkal ügyesen kiemelhető a növények természetes szépsége.

Különleges mohafal LED sávval megvilágítva

Mohás díszfal, átlós fénysáv megvilágítással

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Blog

Keresés