Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket megújult adatvédelmi szabályzatunkban.
Termékek Menü

Magas színvisszaadású LED lámpák üzlethelyiségekbe

Magas színvisszaadású LED lámpák üzlethelyiségekbe Biztosan Te is észrevetted már, hogy bizonyos fények máshogy hatnak rád. Ez nem hangulatfüggő, a hangulatod függ a fénytől! Bármerre jársz, befolyásol a fény, legyen az akár kültér, vagy beltér. Válassz tudatosan fényforrást, tudj meg többet a lámpák fényvisszaadási indexéről!

A színvisszaadási index, azaz a CRI (Color rendering Index) a fényforrásnak azt a tulajdonságát mutatja meg, hogy az általa megvilágított tárgyak színe mennyire közelít a természetes napfény által visszaadott színhez.

A színvisszaadás mértékét egy 0-tól 100-ig tartó skálán határozzák meg, ahol a legmagasabb, 100-as értéket a Nap, vagy más termikus sugárzók (pl. izzólámpa) érik csak el.

A Napnál is világosabb tehát, hogy ügyelni kell ezekre az értékekre, ugyanis a színvisszaadás mértéke jelöli tulajdonképpen, a fényforrás azon képességét, amely biztosítja a megvilágított tárgy minél nagyobb színhűségét. Egy magas CRI számmal ellátott világítótest sokkal élethűbb színeket kölcsönöz, sokkal természetesebben mutatja be a terméket és sokkal jobb komfortérzetet nyújt otthon, vagy az irodában.

A LED lámpagyártók egyre szélesebb körben biztosítanak magas színvisszaadású megoldásokat, válogathatunk többek között spot lámpák, LED panelek, LED szalagok, valamint reflektorok átfogó választékából. Manapság a legtöbb középkategóriás LED lámpa színvisszaadása is eléri már a CRI skála 80-as fokozatát, és egyre gyakrabban találhatunk akár 90-95 feletti értékeket is.

A magas CRI érték biztosítja azt, hogy a tárgyakat a lehető legtermészetesebben láthassuk. Hangsúlyos szerepet játszik a gyártásnál, termelésnél, az egészségügyben, vagy akár múzeumokban. Illetve, ha egy kicsit hétköznapibb területekre evezünk, akkor bevásárlóközpontokban és üzletekben. Gondoljunk csak bele, hogy milyen fontos is az, hogy árusok polcain elterülő finomságok, minél ínycsiklandóbbnak nézzenek ki.

Ráadásul nem csak a szemünket, hanem az agyunkat is befolyásolja, ugyanis a színvisszaadási index nagy mértékben hat az agyunk pszichés területeire is, emiatt egy alacsonyabb CRI értékű fénynél gyakrabban érezhetünk fáradtságot, rossz közérzetet, valamint betegségérzetet. Ki ne emlékezne a 15 évvel ezelőtti kékes fényű kompakt fénycsövekre?

Minél jobban hasonlít a LED lámpák fénye a természetes fényhez, annál kellemesebb, frissebb, harmonikusabb hatást kelt. Ezért is érdemes irodákba, üzlethelyiségekbe, de otthonra is minél természetesebb színhatásút választani.

Mi sem meggyőzőbb a saját tapasztalatoknál, hát tedd fel magadnak a kérdést:

Te melyik almát választanád?

Naná, hogy az elsőt! És abban is biztosak vagyunk, hogy a vevőid is így döntenének!

Cseréld le elavult fényforrásaidat nálunk! Böngéssz kínálatunkban, most sok újdonságra lelhetsz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog